Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: SRS, condamnat la închisoare în dosarul Rompetrol

București: SRS, condamnat la închisoare în dosarul Rompetrol

DISTRIBUIȚI

  131814 – 07102014 –  Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol. De asemenea, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Aldea au fost condamnaţi la închisoare cu executare în acelaşi dosar. Aceștia vor fi încarcerați în cursul zilei de azi.

Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, în care 12 persoane sunt acuzate de mai multe infracţiuni, printre care manipularea pieţei de capital, complicitate la delapidare şi la spălare de bani. În dosarul Rompetrol, au fost condamnaţi şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Alexandru Bucşă a primit o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare, Petrică Grama – 2 ani şi 4 luni, iar Florin Aldea – 5 ani de detenţie.

Curtea de Apel Bucureşti a încheiat la 9 septembrie dezbaterile în dosarul Rompetrol, în care au fost judecaţi Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, senatorul Sorin Roşca Stănescu, fostul ministru Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu, Gabriela Victoria Anghelache şi Irina Mihaela Popovici. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Dinu Patriciu, care a murit în 19 august.

La ultimul termen de judecată, procurorul DIICOT a cerut să se constate încetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantiş şi pentru senatorul Sorin Roşca Stănescu, întrucât faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris, precum şi în cazul lui Dinu Patriciu, în urma decesului acestuia. Procurorul DIICOT a susţinut că decizia de achitare dată în primă instanţă în cazul tuturor inculpaţilor din această cauză nu este motivată. Acesta a cerut ca Victor Eros, Gabriela Anghelache şi Alexandru Bucşă să primească pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege pentru faptele de care sunt acuzaţi, iar Petrică Grama să primească o pedeapsă cu suspendare.

În 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru mai multe infracţiuni, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.

Totodată, instanţa i-a achitat atunci şi pe ceilalţi 12 inculpaţi – Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu, Gabriela Anghelache şi Mihaela Popovici.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că încetează de drept calitatea lui Roșca Stănescu de membru al PNL. ”PNL nu comentează deciziile ÎCCJ. Chiar dacă mie personal îmi pare rău că Sorin Roșca Stănescu se află în această situație vom respecta decizia Înaltei Curți, cum o va respecta și dânsul și, din păcate, vom constata că de astăzi, dată fiind sentința, încetează de drept calitatea de membru al Partidului Național Liberal”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.