Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu: “DNA nu poate acţiona sezonier. Ei merg ca buldozerul...

Bucureşti: Traian Băsescu: “DNA nu poate acţiona sezonier. Ei merg ca buldozerul înainte”

DISTRIBUIȚI

132321 – 28102014 – Presedintele Traian Basescu a contracarat marti acuzatiile formulate de mai multi politicieni potrivit carora numeroasele audieri, retineri si cereri de incuviintare a arestarii cu care DNA a tinut, in ultima perioada, treaza atentia opiniei publice, nu sunt intamplatoare si au in spate interesul sefului statului de a-si distruge adversarii politici care candideaza pentru alegerile prezidentiale de duminica.

“DNA nu poate actiona sezonier. Oricine poate judeca faptul ca se putea amana chemarea nu stiu cui cu o saptamana, dar DNA e o institutie care nu se uita la scena politica. Va asigur. Ei merg ca buldozerul inainte. (…) Nu poti sa ceri institutiilor din justitie sa-si plieze anchetele in functie de alegeri. Sunt institutii care-si vad de treaba lor. Abia acesta e semnul ca Justitia e libera, independenta de presiuni”, a afirmat Traian Basescu la Adevarul Live.

“Sa stiti ca fratele meu e mai apropiat decat cei arestati aseara. E o forma de independenta. Mersul inainte al lucrurilor nu trebuie sa aiba nimic de-a face ca-i apropiat presedintelui, ca e ostil presedintelui. Daca ar aparea suspiciunea ca din cauza presedintelui se pune presiune, nu se face o arestare – s-ar duce pe apa sambetei toata munca mea. Mi-as dori mult sa-mi inchei mandatul cu aceasta poza: justitia dupa 10 ani de mandat Basescu functioneaza fara sa se uite la culoarea politica. DNA e echidistant politic, apolitic. A devenit apolitic odata cu numirea lui Daniel Morar. Eu am convingerea ca-si va mentine acest spirit daca nu se vor face interventii brutale”, a mai spus presedintele Basescu.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.