Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta combate ideile privind cresterea taxelor si impozitelor

Bucureşti: Victor Ponta combate ideile privind cresterea taxelor si impozitelor

DISTRIBUIȚI

132334– 28102014  – Premierul Victor Ponta a trasat, luni, sarcinile Guvernului care s-ar putea instala incepand din luna decembrie, daca el va castiga alegerile prezidentiale. „Vreau sa spun in fata dvs., e campanie electorala, dar cred ca in domeniul economic nu trebuie sa ne jucam in campania electorala. Nu se cresc, in 2015, niciun fel de taxe si impozite. As vrea sa fim un pic mai seriosi cand vorbim de asta. In 2015 si 2016 nu cred ca Romania are nevoie sa mareasca vreo taxa. (…) In 2009, bugetul consolidat a avut un deficit de 8,6%, au fost peste 10 miliarde de euro cheltuite in plus fata de ceea ce a obtinut statul. Astazi, Romania are un excedent bugetar, dupa primele noua luni. Cei care vin dupa nu trebuie sa plateasca ceea ce am cheltuit noi. Noul guvern va trebui sa fie mai performat, nu in a pune taxe si impozite, ci in a cheltui bani pentru a atinge aceste tinte de deficit bugetar”, a declarat Ponta la conferinta de presa „Topul National al Firmelor Private din Romania – TOP 2013”.

De asemenea, premierul sustine ca Guvernul care va veni in decembrie „va avea o viata infinit mai buna decat cel de pana acum”.

Pe de alta parte, premierul considera ca IMM-urile reprezinta coloana vertebrala a unei economii performante si ca statul incearca sa asigure firmelor stabilitate, predictibilitate si adaptabilitate.

Mai mult, Ponta l-a citat „pe cel mai mare critic” al sau, realizatorul tv Moise Guran, spunand ca Guvernul sau a luat cele mai multe masuri liberale, cateva dintre ele fiind plata TVA la inacasare si nu la facturare, scutirea de impozit pe profitul investit, reducerea contributiilor de asigurari sociale.

„Pastrarea cotei unice a fost o conditie a partenerilor liberali. Pana la alegerile din 2016, Romania va avea clar cota unica de 16%. (…) In 2015, in baza muncii dvs, in baza rezultatelor dvs, in baza dialogului, are premisele de crestere economica. Va rog sa continuati sa investiti, sa continuati sa platiti taxe, iar noi vom continua sa combatem evaziunea fiscala”, a incheiat Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.