Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Constanța: Imigranții depistați pe Marea Neagră cer protecţia statului român

Constanța: Imigranții depistați pe Marea Neagră cer protecţia statului român

DISTRIBUIȚI

132054 – 17102014 – 88 de imigranţi au solicitat, pe 17 octombrie, protecţie internaţională statului român. Cei 24 cetăţeni afgani, 55 irakieni, 5 iranieni şi 4 sirieni (cu vârste cuprinse între 6 luni şi 39 de ani) au depus cereri de azil la Serviciul de Imigrări Constanţa.

Ei trebuie să parcurgă procedurile în materie de azil şi vor beneficia de cazare în cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi.

Solicitanţii de azil sunt o categorie aparte de străini, care datorită exilului forţat, în majoritatea lor, se află într-o situaţie specială atât din punct de vedere fizic, psihic cât şi financiar. Pe durata procedurii de azil, pot beneficia de cazare în centrele speciale, ajutor material, asistenţă medicală şi tratament gratuit în cazuri de boli acute sau cronice și acces la piaţa forţei de muncă la un an de la data depunerii cererii.

De asemenea, copiii beneficiază de alocaţii de stat şi pot fi înscriși la cursul pregătitor de limba română, cu durata de un an, ulterior putând accesa orice formă de învăţământ şcolar obligatoriu în aceleaşi condiţii ca şi minorii cetăţeni români.

De la începutul anului şi până în prezent, 1.170 persoane au solicitat o formă de protecţie internaţională în România. Cei mai mulţi provin din state precum  Siria, Afganistan şi Irak.

  Reamintim că imigranţii au fost depistaţi, în data de 15 octombrie, într-o ambarcaţiune suspectă, aflată în apele Mării Negre, la aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.­- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.