Acasă Economie Prahova: Lukoil trece la șantaj

Prahova: Lukoil trece la șantaj

DISTRIBUIȚI

131852 – 09102014 –  Conducerea Lukoil a anunțat că dacă, până vineri, procurorii nu vor reveni asupra deciziei de sechestrare a unor bunuri ale companiei, analizează varianta închiderii rafinăriei Petrotel.Vicepreşedintele pe rafinare, marketing şi distribuţie din grupul rus Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat miercuri, la Ploieşti, că a încheiat o înţelegere cu procurorii români.

„Ar fi păcat să trebuiască să oprim rafinăria. Am investit mulţi bani aici”, a spus Nekrasov, citat de Mediafax.

El a adăugat ca marţi a avut întâlniri cu procurorul care anchetează dosarul Petrotel, cu vicepremierul Liviu Dragnea şi cu ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

„Înţelegem foarte bine că ei nu au cum să intervină într-o anchetă a procuraturii. Lor de asemenea le pare rău că în cazul opririi rafinăriei vor trebui să revizuiască în minus bugetul ţării”, a adăugat Nekrasov.

Reprezentantul Lukoil consideră că acuzaţiile procurorilor sunt nefondate şi a precizat că nu i s-au prezentat documente din care să reiasă vreun prejudiciu.

„Nu am văzut lucruri concrete, doar fraze generale”, a spus el, adăugând că a ajuns la o înţelegere cu procuratura, dar fără să ofere detalii.

„Am ajuns la unele compromisuri pe care le vom raporta mâine conducerii Lukoil. Dacă conducerea Lukoil îşi va da acceptul, repornim rafinăria. Dacă nu, nu. Noi considerăm că taxele de 700 milioane dolari plătite până acum în acest an pot reprezenta măsuri asiguratorii”, a continuat Nekrasov.

Parchetul Curții de Apel Ploieşti a făcut săptămâna trecută percheziţii la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală și restul din spălare de bani.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.