Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Crin Antonescu: Victor Ponta a pierdut pentru că a fost identificat...

Bucureşti: Crin Antonescu: Victor Ponta a pierdut pentru că a fost identificat cu toate relele din politică

DISTRIBUIȚI
contre_antonescu-ponta

133127 – 27112014 – Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat că în turul II al prezidentialelor o buna parte din electorat a facut alegerea dintre un om politic si un om care venea din afara si se bucura de imaginea virginitatii in aceasta problema.

„Cred ca si mobiliziarea, prezenta suplimentara la vot in raport cu turul I si verdictul surprinzator pentru foarte multa lume, daca nu pentru toata lumea, categoric in favoarea dlui Iohannis, tine nu numai de greseli de parcurs ale lui Ponta, ci si a faptului ca o buna parte din electorat a facut alegerea dintre un om politic si un om care venea din afara si se bucura de imaginea virginitatii in aceasta problema. De aceea cred ca dl Ponta nu a platit, nu a decontat doar propriile erori, ci a decontat ce s-a intamplat in clasa politica inclusiv ca un bumerang, ceea ce Traian Basescu si oamenii lui au facut. Astfel, toate aceste rele au fost identificate intr-o singura persoana, dl Victor Ponta”, a spus Antonescu, potrivit DCnews.

“Noi nu avem cum sa gandim altfel in regim democratic decat pornind de la inocenta electoratului. Nu putem sa vorbim de inocenta in cazul partizanilor lui Traian Basescu.
Astept chiar ca, sub o forma cat se poate de eleganta, presedintele ales sa se delimiteze de acesti oameni. Nu e adevarat (ca victoria lui Iohannis e o delegitimare a referendumului). E usor de dedus ca in cele 6 milioane ale lui Iohannis se regasesc multi din cei 7,4 milioane care au votat la referendum”, a adaugat Antonescu.

Întrebat dacă se așteaptă ca Iohannis sa se delimiteze de multi dintre cei din PDL, Crin Antonescu a transmis că nu e vorba că se așteaptă la acest lucru, ci și- ar dori asta.

„Eu nu vorbesc acum. Eu am inteles din ce spunea. Am inteles ca vizeaza acei asa numiti directori de opinie. Ganditi-va ca de la dl. Plesu la Tismaneanu si la Cartarescu care se dezgustase atat de tare, ca dupa volumele pe care le-a scris despre Basescu s-a oprit sa mai scrie despre politica, incearca sa…In sensul acest nu am spus neaparat ca ma astept, ci ca mi-as dori”, a afirmat fostul șef al PNL.

Referitor la faptul că Victor Ponta a pierdut în turul doi, Crin Antonescu a transmis că, în opinia sa, Victor Ponta a pierdut alegerile pentru că  s-a identificat cu clasa politica asa cum e ea.

„Cred ca la turul I in majoritate au participat alegatorii care participa si la alegerile parlamentare, mobilizabilii din zona partidelor. Si acolo am avut un rezultat clar, 40 al PSD si 30% care e suma PNL si PDL. Probabil ca foarte multi oameni, neavand vreo optiune conturata pentru unul din cei 14, au asteptat ziua decisiva. Dincolo de retelele de partid au aparut niste oameni multi care au stricat petrecerea dlui Ponta. De ce cea mai mare parte din acesti oameni care au venit la momentul decisiv s-au indreptat impotriva lui Ponta? Pentru ca Ponta s-a identificat cu clasa politica asa cum e ea, luand de manuta pe Tariceanu, Vadim, Melescanu, in vreme ce Iohannis, in mod normal, a spus cu cine si ce sa negociez”, a punctat Antonescu.

Fostul coleg de alianță al lui Victor Ponta, Crin Antonescu, a mai afirmat faptul că Victor Ponta  „a platit pana la urma pentru un lant de duplicitate care nu poate fi mascat de o televiziune prietena sau un program de propaganda”.

“Dl. Ponta a platit pana la urma pentru un lant de duplicitate care nu poate fi mascat de o televiziune prietena sau un program de propaganda. In vremea USL, prin tot ce avea la indemana, de la institute de sondare la televiziuni, ducea o lupta cu mine, in timp ce el ma sustinea. Si in aceasta campania dl. Ponta nu l-a atacat pe Iohannis, dar in spatele sau lucrau altii. Dl. Ponta a incercat sa castige presedintia Romaniei, constient ca se castiga tot prin vot negativ, prin lupta anti- Basescu. Traian Basescu nu a mai fost perceput ca fiind omul puternic al zilei si cel care a ramas sa reprezinte minciunile politicului, duplicitatea lor, a ramas Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.