Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Două zile libere pentru studenţi ca să meargă la vot

Bucureşti: Două zile libere pentru studenţi ca să meargă la vot

DISTRIBUIȚI

 132687 – 11112014 –  Premierul Victor Ponta a anuntat ca studentii vor avea liber vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, pentru a putea merge sa voteze in localitatile de domiciliu, cu toate ca pot face acest lucru si la orice sectie din orasele in care se afla, pe listele suplimentare.

„Astazi (marti – n.r.) adoptam hotararea de guvern, la propunerea Ministerului Educatiei, prin care zilele de luni si vineri sunt libere pentru studenti, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada si aglomeratie”, a declarat Victor Ponta in sedinta de guvern.

Initiativa a venit luni din partea ministrului Educatiei Remus Pricopie, care a propus Guvernului ca studentii romani sa aiba liber vineri si luni, pentru a putea merge in localitatea de domiciuliu sa voteze pe listele obisnuite, nu pe cele suplimentare pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, de pe 16 noiembrie.

„Decizia MEN vine in sprijinul facilitarii exercitarii dreptului la vot pentru studenti si personalul din universitati, care au domiciliul in alt loc decat acela unde isi desfasoara activitatea academica. MEN precizeaza ca institutiile de invatamant superior sunt cele care, in baza autonomiei universitare, hotarasc zilele cand se vor recupera cursurile suspendate”, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.