Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Iohannis: “Nu cred ca Meleşcanu va găsi o soluţie”

Bucureşti: Iohannis: “Nu cred ca Meleşcanu va găsi o soluţie”

DISTRIBUIȚI

132672 – 11112014 – Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, si inlocuirea sa cu Teodor Melescanu, este o manevra a premierului Victor Ponta pentru a arata lumii un „pion de sacrificiu”.

„Nu am inceredere in prim-ministrul Ponta nici in aceasta masura”, a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv.

„Este un scandal imens ce s-a intamplat pe 2 noiembrie in disapora, mii de romani au fost impiedicati sa voteze. Acum, dupa ce am cerut de mai bine de o saptamana suplimentarea sectiilor, cabinelor de vot, masuri clare, nu s-a intamplat nimic. MAE a spus ca nu se poate, pana a venit BEC si a spus clar ca interpretarea acelui articol din lege nu e valabila si pentru dispora”, a explicat presedintele PNL.

Acesta a aratat ca, daca se dorea, se putea foarte bine, „asa cum Guvernul Ponta a stiut sa vina peste noapte cu ordonante, de ce n-au putut sa vina tot asa cu o ordonanta de urgenta care sa creeze un cadru sa avem mai multe sectii?”.

Explicatia este, potrivit lui Iohannis, ca rivalul sau la presedintie, Victor Ponta, „a vrut sa gaseasca un pion de sacrificiu. Acum nu e demisia lui Corlatean, e decizia premierului Ponta, candidat, sa-l trimita acasa pe Corlatean, sa para in fata lumii ca cineva a fost pedepsit”.

„Daca cineva trebuia sa demisioneze astazi (luni – n. r.), e chiar premierul Ponta”, a spus Iohannis, care a adaugat ca nu crede ca Melescanu, „acum si consilier de securitate si ministru de Externe, e de toate, va gasi o solutie”.

Iohannis este de parere ca Guvernul mai are timp sa rezolve problema votului in diaspora, in asa fel incat toti romanii sa-si poata exprima optiunea politica.

„Pot sa atrag in continuare atentia ca lucrurile nu sunt in regula. Este dificil din opozitie sa faci ce trebuie sa faca guvernul”, a continuat acesta. „Nu este tarziu, Guvernul daca chiar doreste sa rezolve problema, sa gaseasca caile cele mai bune (…) Trag un semnal de alarma: Guvernul trebuie sa se miste. Sambata va fi prea tarziu!”, a avertizat Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.