Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Partidul Verde îl susţine pe Klaus Iohannis

Bucureşti: Partidul Verde îl susţine pe Klaus Iohannis

DISTRIBUIȚI

132771 – 13112014 – Partidul Verde anunţă că îl va susţine pe Klaus Iohannis în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, „acesta fiind singurul care militează pentru o Românie normală” şi „cel mai potrivit personaj politic care să demonteze din temelii un sistem politic corupt care nu a funcţionat şi nu va funcţiona niciodată pentru oamenii obişnuiţi”.

Verzii au arătat și combătut în mod constant modul defectuos de formulare și implementare a politicilor Guvernului Ponta care au condus la criză, şomaj, sărăcie, foame, furt, minciună şi corupție. Măsurile electorale anunțate în ultima lună de creștere a pensiilor, salariului minim și alte promisiuni prin care se vor acorda tot felul de ajutoare și pomeni după ce candidatul Ponta va fi ales președinte sună clar a mită electorală. Spunem asta deoarece Guvernul Ponta nu a guvernat țara în sensul creșterii economiei, înființării de locuri de muncă, creșterii nivelului de trai a populației ci doar a gestionat veniturile de la buget după bunul plac și în conformitate cu interesele sale politice. Asta dovește că domnul Ponta nu are un program de guvernare, nu a fost și nu este în stare să conducă executivul unei țări iar daca ar ajunge Președintele României ar conduce această țară la fel de prost cum conduce acest Guvern. Dacă “politica” este ceea ce vedem azi în jurul nostru sau la televizor, într-adevar, noi nu o înţelegem şi nu mai vrem să-i fim părtaşi la aşa ceva.

Un alt motiv pentru care candidatul-premier Victor Ponta nu trebuie să ajungă președinte este acela că se va ajunge la dominarea statului de catre partidul-stat PSD, împreuna cu sateliții săi, începând de la Președinte continuând cu Parlamentul, Guvernul, autoritățile centrale și cele locale, reprezentanții din consiliile județene, locale și primari. Se va ajunge la situația partidului stat PSD, încojurat de alte mici formațiuni politice satelit, care va dispune de întreaga structură a Statului după interesele de partid și de grup adică o situatie mai rea decât de cea de care am crezut că am scăpat după căderea regimului comunist. După alegerile din 2012 am observat cu certitudine un interes dovedit al conducerii PSD de a lua sub control structurile statului centrale, regionale și locale prin impunerea membrilor săi în pozitii cheie sau prin înrolarea în partid a persoanelor cu putere de decizie în diverse paliere ale organizării statului. Toate aceste lucruri arată o atitudine dictorială a liderilor PSD, în frunte cu candidatul-premier Victor Ponta, care nu se dau în loc pentru nicio măsura prin care să înlăture din structurile statutului persoanele care nu le sunt convenabile și înlocuirea acestora cu unele loiale, slabirea opoziției politice până la desființare, subordonarea mass media prin acordarea de fonduri sau cumpărarea trusturilor de presă, etc. care indică clar acapararea lentă, dar sigură, a statutului.

Deoarece Victor Ponta îsi folosește in mod abuziv poziția de șef al guvernului și structurile statutului pentru campania electorală proprie, acest candidat-premier trebuie adus în fața justiției ca să fie judecat pentru abuz în serviciu, folosirea activelor și a resurselor financiare ale statutului pentru promovarea candidaturii, însușirea de bunuri necuvenite, nerespectarea prevederilor legale în ce privește prezentarea bugetului păna la 15 noiembrie. Tot din aceleași motive, alături de candidatul-premier Ponta trebuie deferiți justiției toți miniștrii, deputații și reprezentanții locali care se dovedesc că au folosit resursele statului atat financiare cât și logisitică sau personal pentru susținerea campaniei electorale personale a premierului. Nu este admisibil și nu mai trebuie tolerat ca acești vremelnici oameni politici din Parlament, Guvern, autorități locale sau centrale să considere bugetul statului provenit din taxele și impozitele populației și activele fixe sau mobile ale statutului ca fiind bunuri personale de care să dispună cum cred de cuviință în interes personal. Solicităm ca toate cheltuielile de campanie electorală a candidatului Victor Ponta cum ar fi zecile de mii de panouri și bannere, oamenii scoși în stradă, organizarea de mitinguri electorale, incluzând deplasările în țară și străinatate, folosirea companiei de stat Poșta Română la distribuirea de materiale electorale, etc. să fie contabilizate, evaluate și apoi justificate de acesta, urmând ca ceea ce nu poate fi dovedit ca provenind din donații sau cotizații să fie imputat candidatului Ponta.

(…) Victor Ponta reprezintă cea mai mare amenințare asupra securității și integrității românului de rând. Candidatul Victor Ponta este reprezentantul unui partid care nu are decât un sinonim, corupție. Corupția este principalul factor al sărăciei în care țara noastră se zbate de atât timp. Și, nu în ultimul rând, sărăcia este cea mai importantă sursă de poluare a unei societăți. PSD, și implicit președintele său, au făcut un obiectiv evident din a atenta la valorile morale ale populației și din menținerea ei într-o stare profundă de pauperitate, se maia rată într-un comunicat al Partidului Verde. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.