Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii la membrii unei grupări specializată în falsificare de monedă

Bucureşti: Percheziţii la membrii unei grupări specializată în falsificare de monedă

DISTRIBUIȚI

 133075 – 26112014 – Procurorii DIICOT – Structura Centrală  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi  Constanţa  au efectuat miercuri dimineaţa 28 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată  în falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

    Membrii grupului infracţional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

    Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

    Bancnotele falsificate  au fost puse în circulaţie în  pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici,  atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe.

    De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează  ţigări  în Complexul Comercial Dragonul Roşu.

    Până în prezent au fost identificate 750 de bancnote contrafăcute.

    La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse pentru audieri 30 de persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.