Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL se îndreaptă spre o luptă între Orban şi Atanasiu pentru...

Bucureşti: PNL se îndreaptă spre o luptă între Orban şi Atanasiu pentru şefia partidului

DISTRIBUIȚI

133137 – 27112014 – PNL isi va alege cel mai probabil o conducere interimara in saptamana de dinaintea depunerii jurnamantului lui Klaus Iohannis la Cotroceni, iar partidul se indreapta spre o competitie intre Ludovic Orban si Teodor Atanasiu, in conditiile in care Dan Motreanu nu doreste sa candideze, potrivit HotNews.ro, care citeaza surse liberale.

Chiar daca PNL si PDL au fuzionat intr-un singur partid inregistrat la tribunal, doar liberalii isi vor alege presedintele, asa cum prevede noul statul la masuri tranzitorii, la fel cum daca PDL va fi in situatia sa-si schimbe liderul, liberalii nu ar avea un cuvant de spus.

Competitia ar urma sa aiba loc intre cei doi vicepresedinti, din 31 cati numara partidul, care au obtinut la ultimul congres cele mai multe voturi, Ludovic Orban fiind primul clasat, urmat de Teodor Atanasiu si Dan Motreanu.

Potrivit surselor citate, liderii mai tineri din partid au sustinut o eventuala candidatura a lui Dan Motreanu, considerat mai potrivit cu asteptarile publicului dupa votul din 16 noiembrie, insa acesta nu doreste sa candideze la sefia partidului pe motiv ca inca nu beneficiaza de notorietate.

Nici Crin Antonescu nu doreste sa revina in prima linie.

Lupta intre Orban si Atanasiu se anunta destul de stransa, in conditiile in care primul se bucura de simpatie la baza partidului, insa celalalt beneficiaza de sprijinul filialelor din Ardeal.

Viitorul presedinte interimar al PNL ar urma sa fie ales de Biroul Central al fostului PNL, format din vicepresedinti si de liderii de organizatii, in total aproape 70 de persoane. Viitorul presedinte interimar ar urma sa conduca PNL impreuna cu Vasile Blaga, presedintele PDL.

Potrivit noului statut inregistrat la tribunal in octombrie 2014, PNL şi PDL ar urma să funcţioneze ca partid cu conducere unitară abia din anul 2017, în ciclul electoral următor. Din 1 ianuarie 2015, timp de doi ani, viitorul partid, sub denumirea PNL/PDL vor functiona sub conducere bicefală, cu doi copresedinti.

Nu este totusi clar daca viitorul congres care va alegea o conducere unitara va avea loc inainte sau dupa alegerile parlamentare din 2016. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.