Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele cere cere demisia ministrului de externe şi a celui pentru...

Bucureşti: Preşedintele cere cere demisia ministrului de externe şi a celui pentru diaspora

DISTRIBUIȚI

132465 – 03112014 – Presedintele Traian Basescu a cerut, duminica seara, la orele 21.00, demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean si a ministrului pentru romanii din diaspora, Bogdan Stanoevici, pentru modul in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale in strainatate, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In comunicat se arata ca Traian Basescu „a urmarit cu atentie procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei care s-a desfasurat duminica, 2 noiembrie a.c., atat in tara, cat si in strainatate”.

Seful statul a constatat ca „au existat grave deficiente de organizare a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate, unde nu s-au asigurat corespunzator materialele necesare si nici personal suficient”.

De asemenea, Traian Basescu a atras atentia ca numarul mic de sectii de votare din strainatate a facut ca „un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot”.

„Domnul presedinte Traian Basescu constata, totodata, deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara. Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se incheie comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele a cerut demisia celor doi ministri, dupa ce mai multe sectii de vot din Capitala au ramas fara formularele tipizate pentru declaratiile pe proprie raspundere, iar cetatenii din provincie au fost nevoiti sa astepte cateva ore pentru a-si exprima optiunea.

Peste granite, romanii din diaspora au format cozi uriase in fata sectiilor de votare si au asteptat, de asemenea, ore intregi pentru a pune stampila pe unul dintre cei 14 candidati pentru Palatul Cotroceni, insa, nu toti au apucat sa voteze pana la inchiderea urnelor.

Anterior, candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei a depus o contestatie la Biroul Electoral Central (BEC), care vizeaza problemele intampinate de alegatorii din provincie in sectiile de votare din Capitala, precum si incidentele din diaspora. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.