Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: S-a început urmărirea penală pentru organizarea votului din diaspora

Bucureşti: S-a început urmărirea penală pentru organizarea votului din diaspora

DISTRIBUIȚI

132915 – 20112014  –  Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a anuntat joi dimineata ca s-a inceput urmarirea penala in rem (asupra faptei) in cazul votului din diaspora de la alegerile prezidentiale. „Au fost foarte multe sesizari: s-a inceput urmarirea penala cu privire la fapta, respectiv impiedicarea exercitarii dreptului la vot, prevazuta de articolul 385 din Codul penal. Sesizarile sunt indreptate impotriva ministrilor si a celor care, in opinia petentilor, ar fi trebuit sa organizeze alegerile”, a declarat Nitu, de la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit procurorului general, plangerile au venit atat „din partea institutiilor, cat si din partea persoanelor”. Nitu a precizat ca „sunt foarte multe plangeri”, insa nu le-a dat jurnalistilor un numar exact al sesizarilor.

Anterior, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a precizat ca suplimentarea sectiilor de votare din diaspora se putea face prin ordonanta de urgenta.

„Strict pe lege, sigur ca se putea da ordonata de urgenta”, a declarat Livia Stanciu, din fata Consiliului Superior al Magistraturii.

Aceasta a fost intrebata si daca daca disfunctionalitatile procesului de votare in diaspora ar trebui sa faca obiectul unei cercetari a procurorilor.

„Mi se pare firesc ca, pe orice problematica care are impact si care intereseaza populatia acestei tari, sa se efectueze verificari, cercetari, pentru a se putea transmite un raspuns care sa satisfaca interesul pe care populatia l-a manifestat fata de acest subiect”, a punctat sefa ICCJ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.