Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şef catedră la UTCB: Conflict de interese, abuz în serviciu și...

Bucureşti: Şef catedră la UTCB: Conflict de interese, abuz în serviciu și corupție

DISTRIBUIȚI

133134 – 27112014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, precum și infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție de către Sanda Manea, şef catedră la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB).

În perioada 2004 – 2009, Sanda Manea, în calitate de executant al unor lucrări specifice geotehnice (domeniul de specialitate al catedrei pe care o conducea), a încheiat prin intermediul Manea Sanda PFA un număr de 43 contracte și subcontracte cu UTCB,  lucrări caee au constituit obiectul unor contracte încheiate anterior de UTCB, în calitate de executant, cu diverși agenți economici, în calitate de beneficiari.

În baza contractelor încheiate, Sanda Manea, prin Manea Sanda PFA, a realizat de la UTCB, în perioada 2004 – 2009, venituri în sumă totală de 78.429,91 lei, conform facturilor fiscale emise și achitate.

Ca urmare, ANIa sesizat organele de cercetare penală în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Sanda Manea a infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție.

Sanda Manea a încălcat art. 301 şi art. 297, alin. (1) din Codul Penal al României, precum şi art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000.

Sanda Manea a deținut funcția de şef al Catedrei de Geotehnică și Fundații din cadrul UTCB în perioada 2004 – 2011, în prezent deținând funcția de director al Departamentui de Geotehnică și Fundații. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.