Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senatorul Ioan Adam, arestat în dosarul retrocedărilor

Bucureşti: Senatorul Ioan Adam, arestat în dosarul retrocedărilor

DISTRIBUIȚI

 132947 – 21112014  – Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis joi arestarea deputatului PSD Ioan Adam pentru 30 de zile in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri de la Brasov. Instanta a admis cererea DNA privind arestarea deputatului, insa hotararea instantei nu este definitiva.

In acelasi dosar, au fost arestati anterior fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fiind puse sub urmarire penala mai multe persoane, printre care senatorul PSD Ilie Sarbu si directorul Romsilva, Adam Craciunescu.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecatorilor Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna sa admita o cale extraordinara de atac, prin care sa fie anulate deciziile altor instante care respinsesera cererea lui Paltin Gheorghe Sturdza (nasul de cununie al deputatului) de a fi pus in posesie cu peste 43.000 de ha teren forestier si agricol pe raza judetului Bacau, creand un prejudiciu in sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro.

„Imediat dupa ce a obtinut in mod fraudulos decizia civila nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza, Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier dobandit prin hotararea judecatoreasca mentionata”, mai arata DNA.

Totodata, pentru a reusi punerea in aplicare a deciziei, Ioan Adam, impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza, le-a promis lui Daniel-Constantin Calugar, Ioan-Gheorghe Varga, Dan Costin Bengescu si Viorel Hrebenciuc bani sau alte foloase iar acestia din urma au promis ca vor determina functionarii publici cu atributii in acest sens (din cadrul Comisiei Judetene de Fond Funciar Bacau, Directiei Silvice Bacau, Comisiilor locale de Fond Funciar Asau, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacau, ITRSV Suceava) sa urgenteze indeplinirea actelor ce intra in atributiile lor de serviciu sau sa indeplineasca acte contrare acestor indatoriri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.