Acasă Politic Turcia: Nicuşor Constantinescu promite că nu fuge și se dă victimă

Turcia: Nicuşor Constantinescu promite că nu fuge și se dă victimă

DISTRIBUIȚI

132579 – 06112014 – Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in trei dosare penale, a transmis primul mesaj dupa ce presa a relatat ca a fost prins de autoritatile din Turcia si prezentat in fata instantei pentru extradare.

Dupa ce unul dintre avocatii sai a anuntat, miercuri, ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta nu a fost arestat in Turcia, intrucat i-a asigurat pe judecatori ca va reveni de bunavoie in tara, Nicusor Constantinescu a confirmat informatia.

„Vin nesilit de nimeni acasa, maine, joi, 6 noiembrie, la Bucuresti. Au respins cererea de extradare a mea. Am renuntat la radioterapie, diminuandu-mi cu 15% sansele de a-mi reveni cancerul. Am decis sa stopez minciunile DNA care sustin ca am fugit din Romania. Tocmai venirea mea va demonstra contrariul”, a precizat acesta, potrivit B1 TV.

El a adaugat ca inca are nevoie de asistenta medicala, pentru ca starea in care se afla este destul de grava.

Avocatul social-democratului a spus miercuri ca instanta din Turcia nu a dispus arestarea lui Constantinescu, intrucat acesta i-a asigurat pe magistrati ca se va intoarce in Romania si le-a aratat cateva documente in acest sens.

Nicusor Consatntinescu, dat in urmarire internationala, a fost retinut marti de politia din Turcia si dus in fata instantei pentru confirmarea mandatului de urmarire internationala emis pe numele lui, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestuia. De mentionat este ca Turcia are tratat de extradare cu tara noastra.

Presedintele suspendat al CJ Constanta se afla in Turcia de mai bine de o saptamana, fapt cunoscut de autoritatile de la Bucuresti, avand in vedere ca Ministerul Justitiei a transmis, saptamana trecuta, oficialilor de la Ankara documentele necesare pentru aducerea in tara a lui Constantinescu.

Inainte de a ajunge in Turcia, Constantinescu s-a aflat intr-o clinica din SUA, mai bine de sase luni, unde a fost internat pe motive medicale. Surse judiciare spun ca SUA ar fi respins cererea de extradare transmisa de autoritatile din Romania, pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta.

Informatii neoficiale despre internarea lui Nicusor Constantinescu la o clinica medicala din Turcia au aparut inca de vinerea trecuta. Avocatul sau a infirmat insa zvonurile.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie. In luna iunie, pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventiva, insa presedintele CJ Constanta nu a putut fi retinut, fiind in SUA, la tratament pentru cancerul de prostata. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.