Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Românii așteaptă locuri de muncă de la președinte

Bucureşti: Românii așteaptă locuri de muncă de la președinte

DISTRIBUIȚI

133429 –  10122014 –  Românii consideră că preşedintele nou ales Klaus Iohannis trebuie să aibă ca priorităţi crearea de locuri de muncă – 34,1%, garantarea  respectării legilor şi a Constituţiei – 31,3%, combaterea corupţiei – 18%, conducerea politicii externe şi de securitate naţională a României – 10,2%, susţinerea de măsuri de protecţie socială – 4,8%, potrivit barometrului INSCOP-Research realizat la comanda ziarului Adevărul.

Se observă că respondenţii atribuie preşedintelui o prioritate din zona principalelor îngrijorări de pe agenda populaţiei – locurile de muncă, nu tocmai consonantă cu „fişa postului de preşedinte”, dar şi una clasică pentru această poziţie – garantarea Constituţiei şi a respectării legii).

Potrivit barometrului, principalele surse de îngrijorare pentru populaţia României sunt diminuarea veniturilor – 23%, starea de sănătate – 20,1%, creşterea preţurilor – 19%, pierderea locului de muncă – 14,5%, posibilitatea unui conflict în zonă – 9,1%, calamităţi naturale – 3,6%.

74,2% din respondenţi cred că alegerile prezidenţiale din acest an i-au unit pe români (fapt oarecum paradoxal având în vedere sloganul de campanie al lui Victor Ponta).

71,7% declară că sunt mulţumiţi de rezultatul prezidenţialelor, iar 28,3% nu sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor.

76,5% cred că preşedintele ales Klaus Iohannis va fi un preşedinte diferit faţă de Traian Băsescu, iar 23,5% că va fi un preşedinte la fel ca Traian Băsescu.

60,5% cred că preşedintele Iohannis ar trebui să colaboreze cu guvernul condus de Victor Ponta, în timp ce 39,5% cred că preşedintele ales nu ar trebui să colaboreze cu Guvernul Ponta.

56,9% consideră că este mai bine ca preşedintele şi primul ministru să fie din tabere politice diferite, pentru a se controla reciproc. 43,1% susţin opusul acestei variante.

93,45% din români văd corupţia ca un fenomen care afectează absolut toate partidele politice. Doar 6,6% consideră corupţia un fenomen care afectează un singur partid politic. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.