Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Reţinuţi pentru un prejudiciu de 3.100.000 lei prin evaziune şi spălare...

Bihor: Reţinuţi pentru un prejudiciu de 3.100.000 lei prin evaziune şi spălare de bani

DISTRIBUIȚI

133608 –  17122014 – Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Bihor i-au reţinut pe reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.100.000 de lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Bihor au reţinut cinci persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 56 de ani, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, aceste persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, ar fi înregistrat sau mijlocit înregistrarea în evidenţele contabile ale firmelor a unor facturi fictive emise de şase firme cu comportament de tip „fantomă”, administrate de un orădean de 34 de ani, potrivit unui comunicat al IPJ Bihor.

Scopul urmărit a fost sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale, acumulate în urma realizării unor operaţiuni comerciale reale de prestări de servicii, în domeniul construcţiilor.

De asemenea, reprezentanţii societăţilor comerciale sunt bănuiţi că, pentru a crea aparenţa unor circuite comerciale reale, ar fi efectuat plata facturilor emise de către societăţile comerciale de tip ,,fantomă”, atât prin transfer bancar, cât şi prin numerar.

Ulterior, banii ar fi fost retraşi din conturile societăţilor, în baza unor borderouri care atestau, în mod nereal, achiziţii de materiale de construcţii şi ar fi fost reintroduşi în circuitul comercial legal, sub diferite forme.

Persoanele în cauză sunt prezentate astăzi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.