Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: A murit şi pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu

Bucureşti: A murit şi pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu

DISTRIBUIȚI

133368 – 08122014 – Căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi militari răniţi în urma accidentului aviatic produs la sfârşitul lunii noiembrie în zona montană a judeţului Sibiu, a decedat luni, în jurul orei 12.30, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, a anunţat Ministerul Apărării.

„Militarul, aflat în stare gravă după prăbuşirea elicopterului, a fost operat de mai multe ori, prognosticul stării sale de sănătate fiind însă în permanenţă rezervat. Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi este alături de familia îndurerată. Marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Militarii Gabriel Titiana si Valentin Bora se aflau intr-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii care s-a prabusit, in 21 noiembrie, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu. In urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, de unde au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.