Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Doliu la Rapid: A murit Nicolae Manea

Bucureşti: Doliu la Rapid: A murit Nicolae Manea

DISTRIBUIȚI

133536 –  15122014 –  Fostul jucător, antrenor şi conducător al FC Rapid, Nicolae Manea, în vârstă de 60 de ani, a decedat luni dimineaţa la Bucureşti, la nici două luni de când a fost diagnosticat cu cancer, potrivit Gsp.ro.

Înainte de a pleca în Franţa la recomandarea lui Mircea Sandu, Manea a făcut un control medical la Spitalul Militar din Bucureşti. După ce s-a manifestat ca o răceală timp de cîteva luni, boala s-a dovedit a fi mai mult decât atât. Doctorii i-au pus un diagnostic crunt: suferea de cancer la ficat!

Şedinţele de chimioterapie n-au avut însă succes şi Nae Manea a pierdut lupta cu groaznica boală în această dimineaţă.

„Familia Rapid trece din nou prin momente grele. Fostul jucător, antrenor şi mai apoi oficial al clubului FC Rapid, Nicolae Manea, s-a stins din viaţă la 60 de ani după o lungă luptă cu o boală incurabilă. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut! Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul FC Rapid postat pe pagina de Facebook.

Trupul neînsufleţit al llui Nicolae Mabea se află depus la biserica Sfânta Parascheva, iar înmormîntarea va avea loc la cimitirul Străuleşti 2.

Fostul atacant şi-a început cariera la Rapid, unde a făcut junioratul din 1967 până în 1973. A jucat timp de 7 ani, din 1973 până în 1980, la Rapid. Din 1980 a trecut în Ghencea, la Steaua, pentru doar un an. A revenit la Rapid unde a mai jucat încă 6 ani, din 1981 şi până în 1987. Şi-a încheiat cariera la Bistriţa, unde a stat patru ani, din 1987 până în 1991. Avea o selecţie la naţionala României, plus alte 11 pentru naţionala olimpică.

Din 1991 şi-a început cariera de antrenor la Drobeta Turnu Severin. Le-a mai condus pe Unirea Dej, FC Bihor, Rapid, Ceahlăul, FC Braşov, Gloria Bistriţa, Corona Braşov şi naţionala U21 a României în două mandate, unul de un an, iar al doilea de 3 ani (2002-2005).

Nicolae Manea a câştigat cu Rapid, ca jucător, o Cupă a României în 1975 în faţa Universităţii Craiova, 2-1. A marcat ambele goluri ale giuleştenilor, iar pentru olteni a înscris Ion Oblemenco. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.