Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Educaţia timpurie, prioritate pentru MEN

Bucureşti: Educaţia timpurie, prioritate pentru MEN

DISTRIBUIȚI

133272 –  04122014  – Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, şi directorul executiv al Asociaţiei OvidiuRo, Maria Gheorghiu, au participat miercuri, 3 decembrie, la videoconferinţa dedicată sprijinirii educaţiei timpurii a copiilor din România, în special a celor care provin din familii defavorizate, ca principală modalitate de reducere a ratei abandonului şcolar, la nivel naţional. La evenimentul desfăşurat la sediul MEN, au mai participat inspectorii şcolari generali şi adjuncţi din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti, inspectori de specialitate, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale din comunităţile care implementează programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, iniţiat şi susţinut de Asociaţia OvidiuRo, potrivit unui comunicat al MEN.

În cadrul evenimentului, ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, a făcut o donaţie, în numele ambasadei,  pentru programul naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă”.

Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” (FCG), lansat în 2010, cu sprijinul MEN, a condus la o creştere spectaculoasă a numărului de copii din familii cu venituri reduse care s-au înscris la grădiniţă, precum şi a frecvenţei regulate a acestora, se arată în comunicat.

În prezent, programul este implementat în 45 de comunităţi din 11 judeţe, iar de el beneficiază 2.200 de copii. În primii 4 ani de implementare a programului, rata medie de prezenţă a copiilor la grădiniţă a fost de 81% – mai mult decât dublul prezenţei medii înregistrate anterior, indicând succesul acestei iniţiative.

MEN, Ambasada statului Israel în România şi Asociaţia OvidiuRo împărtăşesc viziunea că educaţia timpurie este fundamentală în construirea unei baze de cunoştinţe şi valori care asigură condiţiile necesare dezvoltării intelectuale, emoţionale şi sociale a copiilor din România. De asemenea, atât MEN, cât şi Ambasada Israelului apreciază activităţile organizaţiilor nonguvernamentale pentru ajutarea copiilor defavorizaţi din România şi, în special, cele realizate de Asociaţia OvidiuRo, care oferă acestora şanse egale la dezvoltare personală, motiv pentru care îşi propun să susţină activ extinderea programului, la nivel naţional, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.