Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Iritări în Coaliție

Bucureşti: Iritări în Coaliție

DISTRIBUIȚI

133473 –  11122014 –  Cererea PLR de a primi o functie de vicepremier i-a pus in pozitie de razboi pe vicepremierii Dragnea si Oprea, ambii avand aceasta functie in acest moment si niciunul dispus sa o cedeze unei formatiuni care nu exista. Situatia va tensiona si mai mult lucrurile din coalitia de guvernare, destul de incordata dupa pierderea alegerilor prezidentiale si retragerea UDMR. In timp ce PSD vrea sa-si consolideze sustinerea parlamentara pentru a nu pierde si guvernarea, dar nu vrea sa cedeze nici prea multa putere din ceea ce are acum, ceilalti membri ai coalitiei, minusculi ca scor electoral individual, dar cu voturi in Legislativ, cauta sa se repozitioneze in noul context politic si cer cat mai mult, pentru a avea de unde negocia.

Faptul ca Tariceanu vrea nu numai locul doi in ierarhia statului (presedintia Senatului), ci si portofolii in guvern si chiar un post de-a dreapta premierului, i-ar putea lasa pe aliati fara aceasta influenta in Guvern.

Daca se alege varianta cu mai putini vicepremieri, celelalte formatiuni care detin in prezent aceasta functie trebuie sa primeasca un minister suplimentar sau un minister imbogatit printr-o comasare, ceea ce ar reduce numarul pesedistilor din guvern.

Daca totusi se ajunge ca PLR sa primeasca al patrulea portofoliu de vicepremier, functia ar putea sa-i revina ministrului Culturii sau celui de la Economie /Finante, daca PLR va primi vreunul din aceste ministere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.