Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Medicul personal al premierului israelian a primit ”Cheia Orasului Bucuresti”

Bucureşti: Medicul personal al premierului israelian a primit ”Cheia Orasului Bucuresti”

DISTRIBUIȚI

133665 –  19122014  – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a inmanat joi ”Cheia Orasului Bucuresti” doctorului Zvi Herman Bercovici, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti. Sorin Oprescu i-a mulţumit lui Zvi Herman Bercovici “pentru contributia îndelungata la întarirea relatiilor dintre autoritatile locale israeliene si romane, care a avut drept rezultat  si facilitarea unei mai bune colaborari intre Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Ierusalimului”.

“Datorita serviciilor aduse si bunelor relatii pe care le-a mentinut cu toate mediile politice si profesionale, domnia sa va fi numit în curand consul al Romaniei în Israel, devenind astfel un bun purtator al intereselor romane.

Pot sa afirm fara nici o rezerva ca, de departe, din tara Israelului,  domnul Dr. Bercovici a facut si va mai face multe pentru Romania, tara sa de origine, si pentru Bucuresti, capitala Romaniei, cu aceeasi  energie, deschidere si dorinta de a contribui  la extinderea si consolidarea relatiilor traditionale romano-israeliene, pe toate planurile” a mai spus primarul general.

”Va multumesc foarte mult pentru distinctia acordata, sunt foarte emotionat, ma bucur ca am reusit sa intaresc legaturile dintre Romania si Israel, care sunt foarte importante pentru mine. Eu sunt israelian dar am radacini foarte puternice romanesti, noi iubim foarte mult Romania si incercam sa o ajutam, eu cred ca prietenia intre Israel si Romania este foarte importanta pentru ambele tari. Si Premierul Benjamin Netanyahu crede ca tara dumneavoastra ofera un sprijin important Israelului in lume”, a afirmat, la rândul său, Zvi Herman Bercovici.

Doctorul Zvi Herman Bercovici, astazi medic personal oficial al premierului Benjamin Netanyahu, s-a nascut acum 67 de ani în Tg. Lapus,  judeţul Maramures.

Desi emigrat din Romania acum 40 de ani, dupa absolvirea studiilor de medicina, dr. Bercovici a pastrat neîntrerupt legatura cu Romania si cu comunitatea de origine, aducand  servicii importante în ceea ce priveste relatiile romano-israeliene si Diaspora romana din Israel, dr. Bercovici fiind foarte apreciat de catre aceasta din urma, care i-a acordat în doua randuri  titlul de Omul Anului.

Dr. Bercovici este o personalitate medicala si politica proeminenta a Israelului, avand dintotdeauna o foarte buna reputatie atat în randul coalitiei de guvernare, cât si în randul opozitiei israeliene, din pozitia-cheie pe care o detine pe langa actualul prim-ministru Benjamin Netanyahu, se arată într-un comunicat al PMB. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.