Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mihai Răzvan Ungureanu despre încrederea românilor în Klaus Iohannis: Victoria fixează...

Bucureşti: Mihai Răzvan Ungureanu despre încrederea românilor în Klaus Iohannis: Victoria fixează un standard în așteptările populației!

DISTRIBUIȚI

133427 –  10122014 –  Mihai Răzvan Ungureanu a comentat marți seară, faptul că președintele ales, Klaus Iohannis, este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor, potrivit unui sondaj realizat recent de Inscop.

“Cota de încredere a lui Klaus Iohannis este atât de ridicată este urmare a victoriei din 16 noiembrie. Marele PNL se află acum și în preferințele electoratului. PNL are nevoie de o concentrare continuă pe ce înseamnă resursa umană proprie în vederea unei viitoare, eventuale preluări a guvernării. În momentul în care personalități ale partidului se află sub cota celor 30% pe care, teoretic ar trebui să îi aibă PNL, și vorbesc aici de rezultatele din primul tur, își pui întrebarea dacă îți valorifici cum trebui motoarele de încredere și dacă ești capabil, pe seama resursei umane pe care o ai, să generezi în continuare încredere”, a comentat prim-vicepreședintele PNL, la B1 TV.

Nu este o grabă preluarea guvernării, a mai spus Ungureanu, care crede că anul 2015 va fi unul dificil pentru PNL.

Eu cred că primul lucrul pe care PNL trebuie să îl facă în acest moment este să se gândească în mod accentuat la două lucruri: consolidarea internă a fuziunii și realizarea cu înțelepciune, cu tact, dar și cu viziune a structurilor esențiale pentru un partid mare, capabil să țină piept jumătății de stânga a spectrului politic. Nu se poate face peste noapte. Nu e un proces simplu. În al doilea rând, partidul trebuie să se concentreze pe resursa umană, pe viziune, pe criteriile unui viitor proiect de țară, pregătirea preluării guvernării – când va fi cazul, că nu e o grabă să priei guvernarea acum – pregătirea garniturilor de oameni capabili să își asume candidaturi la alegerile locale și garnitura de viitori candidați pentru Parlamentul României”, a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

Toate acestea fac din anul 2015 un an extraordinar de încărcat, foarte provocator politic. Un an cu nimic mai ușor decât 2014. Aici este un procs cât se poate de profund și, în egală măsură dureros, de restructurare internă. Cele două partide nu mai există, exită unui singur. Trecerea de la punerea în practică a decizie Tribunalului București, la momentul în care acest mare partid începe să funcționeze și coerent și coeziv, perioada aceasta de timp s-ar putea să ia cel puțin un an de zile. Într-acolo se duce efortul nostru în acest moment. Am încredere în colegii din structurile locale că văd, înainte de orice miză, obligția aceasta. Altminteri procentele de încredere pe care domnul Iohannis le are acum ni se vor întoarce împotrivă ca un bumerang. Și cel mai greu de adminisitrat este victoria pentru că ea fixează un standard în așteptăile populației”, a mai precizat liberalul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.