Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Educaţiei: Sistemul de învăţământ are nevoie de o nouă lege

Bucureşti: Ministrul Educaţiei: Sistemul de învăţământ are nevoie de o nouă lege

DISTRIBUIȚI

133688 –  19122014 – Sistemul de învăţământ are nevoie de o nouă lege, întrucât actualul document este deja amendat prin trei ordonanţe de urgenţă, dar şi de un alt sistem de clasificare a universităţilor şi de internaţionalizarea acestora, a declarat, vineri, noul ministru al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, potrivit Mediafax.

Despre clasificarea universităţilor, Câmpeanu a spus că aceasta trebuie făcută „într-o modalitate transparentă”, fiind necesare criterii general acceptate şi asumate.

„Asta pentru că am avut clasificare şi ierarhizare pe baza unor criterii neasumate şi nerecunoscute de nimeni. Trebuie să se ţină seama că nu putem compara universităţi politehnice cu cele de muzică, iar pe cele de medicină cu cele de educaţie fizică”, a explicat ministrul Educaţiei, la preluarea mandatului de ministru al Educaţiei şi Cercetării.

În opinia lui Sorin Câmpeanu, noua lege a educaţiei este necesară pentru că actualul act normativ a fost deja amendat prin trei ordonanţe de urgenţă. O nouă lege, a adăugat el, trebuie să fie „rezultatul negocierilor” între toţi cei interesaţi din sistem.

Referitor la cercetare, noul ministru a spus că va susţine proiectele începute de Mihnea Costoiu, care, în opinia lui Câmpeanu, a reuşit, pentru prima dată în sistem, să „impună cercetarea pe agenda publică” nu prin lipsa de fonduri, ci prin proiecte.

„Putem spune că domnul Costoiu a fost primul ministru al Cercetării care a reuşit să impună cercetarea pe agenda publică, cercetarea ca motor al progresului şi sursă de creştere a competitivităţii. Mă refer nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional. De aceea, o prioritate va fi susţinerea cercetării aplicative şi transferul rezultatelor cercetării în mediul real. Susţin şi ideea constituirii de consorţii, pentru mai buna accesare de fonduri, internaţionalizarea univeristăţilor şi continuarea proiectelor începute – ELI (laserul de la Măgurele – n.r.) şi Dunăre-Delta Dunării -Marea Neagră”, a mai spus Câmpeanu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.