Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti:  Monica Macovei: “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am...

Bucureşti:  Monica Macovei: “Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul”

DISTRIBUIȚI

133187 – 02122014  –  Europarlamentarul Monica Macovei, fost președinte al delegației UE-Moldova, și-a exprimat bucuria și satisfacția că drumul european a învins la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 în Republica Moldova.

“Noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, am învins din nou comunismul în noiembrie 2014”, a declarat Monica Macovei.

„Vreau să îi felicit pe prietenii noștri din Republica Moldova pentru rezultatul deosebit în aceste alegeri: au ales Europa, care vine cu valori și drepturi pe lângă bani pentru dezvoltare și reforme. Câștigarea alegerilor de partidele din Coaliția pentru Integrare Europeană este în același timp o înfrângere zdrobitoare pentru partidele pro-rusești. Amenințările, șantajul și sancțiunile economice ale Federației Ruse nu i-au oprit pe oameni să voteze pentru democrație, stat de drept și libertate”, a declarat Monica Macovei, care a adăugat că “oameni liberi și curajoși au menținut Republica Moldova pe drumul drept al democrației și au dat peste cap planurile Federației Ruse”.

Monica Macovei i-a felicitat pe toți moldovenii care locuiesc, muncesc sau studiază în străinătate, pentru că o ancorare mai puternică în UE va fi de asemenea benefică pentru ei, iar aplicarea Acordului de Asociere cu UE va aduce si creștere economică și noi locuri de muncă.

„Pentru a răspunde puternicei dorințe arătate de cetățenii moldoveni, noul parlament și noul guvern trebuie să continue îmbunătățirea procesului de integrare cu UE, pentru a obține pentru Republica Moldova statutul de candidat și apoi calitatea de membru deplin. Pentru a face asta este nevoie de o reformă viguroasă a administrației publice și o luptă curajoasă și determinată împotrivă crimei organizate și a corupției” , a mai declarat Monica Macovei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.