Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noii miniştri depun jurământul marţi seara

Bucureşti: Noii miniştri depun jurământul marţi seara

DISTRIBUIȚI

133556 –  16122014  – Ministrii noului Cabinet vor depune juramantul marti seara, la orele 20.30, a anuntat luni premierul Victor Ponta. „L-am sunat pe domnul presedinte Basescu, pentru ca este vorba despre finalizarea procedurii, si va avea loc, conform discutiei noastre si deciziei domniei sale, maine (marti – n. r.) la ora 20.30. Maine (marti – n. r.) dimineata voi fi la Belgrad pentru intalnirea celor 16 prim-ministri din Europa Centrala si de Est, primul-ministru al Chinei, si atunci maine, la 20.30 va fi ceremonia. Intre timp insa, noii ministri au ocazia sa discute cu fostii ministri acolo unde este cazul, despre predare-primire, despre lucrurile importante si, in acelasi timp, sa se pregateasca pentru ca, imediat, de miercuri dimineata, dincolo de sedinta festiva incep dezbaterile in comisiile parlamentare pe proiectul de buget”, a precizat premierul.

„Cu siguranta este o sustinere consistenta, asta nu ma va face decat sa fiu si mai hotarat in a implementa tot ce am propus azi Parlamentului. (…) Cred ca o sa invat mai mult din infrangerea din 16 noiembrie decat ce am invatat din victoriile anterioare”, a mai spus Victor Ponta.

Guvernul Ponta 4 a fost votat de Parlament, luni seara, obtinand cu usurinta majoritatea de care avea nevoie. Astfel, dintre cei 468 de parlamentari prezenti, 377 au fost pentru, numar cu mult peste minimul necesar.

Senatorii si deputatii s-au reunit luni seara, cu o intarziere de o ora, la 19.00, in sedinta comuna de plen pentru a da votul Guvernului Ponta 4, dupa ce noii ministri au fost audiati toata dupa-amiaza in comisiile de specialitate.

Singurul care nu a primit aviz favorabil a fost Adrian Anghel (PSD), nominalizat pentru functia de ministru pentru Romanii de Pretudindeni. Victor Ponta a facut o alta nominalizare – Angel Tilvar (deputat PSD de Vrancea ), acesta fiind si el audiat in comisiile de specialitate, reunite in jurul orei 17.15 si primind aviz pozitiv. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.