Acasă Sud-Est Constanta Bucureşti: Prefectul de Contanţa a fost demis

Bucureşti: Prefectul de Contanţa a fost demis

DISTRIBUIȚI

33603 –  17122014 – Prefectul de Constanta Radu Volcinschi a fost demis, miercuri, pentru disfuncționalitățile din operatiunile de salvare a echipajului SMURD prabusit cu elicopterul in lacul Siutghiol. Potrivit legii, prefectul este președintele Comitetului județean pentru Situații de Urgență și este responsabil de mobilizarea, coordonarea și respectarea procedurilor tuturor forțelor de intervenție în asemenea cazuri.

Masura vine dupa ce ministrul de Interne Gabriel Oprea a cerut, marti, acest lucru, după ce l-a schimbat din functie pe seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta, Viorel Jianu.

Elicopterul SMURD s-a prabusit, luni dupa-amiaza, la cateva minute dupa ora 16:00, in lacul Siutghiol dintre Mamaia si Navodari.

Operatiunile de salvare au durat 12 ore, toti cei patru membri ai echipajului decedand.

Elicopterul SMURD era de tip EC 135 si apartinea Serviciului din Constanta. La bord se aflau pilotul, copilotul, un medic si o asistenta.

Prima persoana gasita a fost medicul de pe elicopter, Laura Vizireanu, de la Unitatea de Primiri Urgente a Serviciului Judetean Constanta. Ea a fost initial resuscitata, dar a murit la spital, inainte de miezul noptii.

Copilotul Ginel Claudiu Cracanel a fost gasit la cinci ore de la accident, legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri. S-a incercat in zadar resuscitarea sa, el fiind in stop cardio-respirator si neprezentand semne vitale.

Al treilea om gasit a fost pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, care a fost transportat la spital, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Ultima persoana gasita dupa ora 04:00 dimineata, la 12 ore de la accident, a fost asistenta Gabriela Camelia Harton, in varsta de 38 de ani. Asistenta de la Spitalul Judetean Constanta aflase luni ca este insarcinata si il anuntase pe logodnicul sau. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.