Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta: “Voi demisiona, dacă DNA cere începerea urmăririi penale faţă...

Bucureşti: Premierul Ponta: “Voi demisiona, dacă DNA cere începerea urmăririi penale faţă de mine”

DISTRIBUIȚI

133332 –  08122014   – Premierul Victor Ponta a anunţat că va demisiona din fruntea Guvernului dacă DNA va decide să îl pună sub urmărire penală în dosarul voturilor din diaspora, el recunoscând că organizarea votului a ieşit prost. 

„Cu siguranța dacă DNA cere începerea urmăririi penale față de mine, Corlățean, voi demisiona, că doar nu spunem că sta primul ministru cercetat penal… Categoric am organizat prost dintr-o eroare, noi ne-am gandit ca având aceleași secții să fie ca-n 2009. A fost greșeala mea, a MAE, lucrurile au mers prost”, a afirmat Ponta, la Antena 3.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis de procurorii Parchetului instanţei supreme la DNA pentru continuarea cercetărilor.

Ponta a adăugat că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi, adăugând că la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului.

„Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua (…) Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit”, a spus Ponta.

El a reluat ideea că este dispus să colaboreze, din postul de prim-ministru, cu viitorul preşedinte Klaus Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.