Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Regi ai asfaltului, săltaţi de procurorii de la Crimă Organizată

Bucureşti: Regi ai asfaltului, săltaţi de procurorii de la Crimă Organizată

DISTRIBUIȚI

133436 –  10122014 –  Procurorii DIICOT au efectuat miercuri dimineata opt perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov intr-un dosar in care mai multi oameni de afaceri sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat si au prejudiciat statul cu 34 de milioane de lei.

Opt personae au ajuns la audieri, fiind suspectate de spalare de bani, delapidare si evaziune fiscală.

Infractiunile au fost comise in perioada 2011-2014, iar printre inculpati se numara Dragos Nedelcu, administrator al SC Nuts Consulting SRL, SC Pathway Adivisors SRL, SC C&D Best Design Concept SRL, Marin Baicu, administrator al SC Baicons Impex SRL, SC LGB Transark SRL si SC Vio Top SRL si Dan Besciu, asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL.

De asemenea, mai sunt inculpati Peter Praher siJosep Horneger, administratori la SC Swietelsky Baugesellschaft Mbh Linz Sucursala Bucuresti si SC Swietelsky Constructii Feroviare SRL.

Toti sunt acuzati ca „au initiat si constituit un grup infractional organizat ce a avut drept scop obtinerea prin mijloace frauduloase a unor mari sume de bani, provenite din fonduri publice angajate de companii aflate in portofoliul Ministerului Transporturilor (Compania Nationala de Cai Ferate si CNADNR), pentru organizarea si derularea unor achizitii publice de lucrari de infrastructura feroviara si rutiera”.

Potrivit procurorilor, aceste contracte s-au derulat „in conditii pagubitoare pentru companiile de stat achizitoare, prin angajarea unor cheltuieli nereale, aparent necesare derularii proiectelor, operatiuni urmate de transferul unor mari sume de bani, in mod succesiv din conturile companiilor de stat, in conturile societatilor controlate de inculpati”.

In final, banii au fost folositi de inculpati in interes personal, „pentru achizitia unor imobile in centrul Capitalei sau pentru plata unor vacante si cumparaturi de lux”.

De asemenea, procurorii au stabilit ca intre anii 2011-2013 Alexandru Horpos, Traian Horpos si Vlad Ionel Vamesu, in calitate de asociati si administratori ai SC Straco Group SRL, au dispus inregistrarea in contabilitatea societatii a unor facturi fiscale emise de SC Activ Invest Construct, administrata de Sandu Stancu.

Facturile atestau operatiuni nereale care se refereau la executarea lucrarilor la proiectul Apa Canal Ilfov, cu scopul de a deduce in mod nelegat TVA si de a reduce cuantumul impozitului pe profit si dividende datorate bugetului de stat.

In baza documentelor false, 14.443.879 lei ar fi ajuns in conturile SC Activ Invest Construct SRL, suma fiind ulterior transferata in conturile unor societati fantoma si retrasa in numerar de catre membrii grupului infractional organizat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.