Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti DNA va colobora cu Banca Mondială

DNA va colobora cu Banca Mondială

DISTRIBUIȚI

133441 – 10122014 – Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă că a semnat un protocol de colaborare cu Vicepreședinția Integritate (INT) a Băncii Mondiale. Prin acest protocol, cele două părţi se angajează să coopereze şi să se consulte reciproc pe probleme de interes comun, în special în ceea ce privește furnizarea reciprocă de informaţii relevante pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie, activităţi de colaborare pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie, desemnarea unor puncte de contact pentru facilitarea şi transmiterea eficientă şi confidenţială a informaţiilor, organizarea de întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare commune, potrivit unui comunicat al DNA.

Documentul a fost semnat la data de 8 decembrie 2014, la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia întâlniri a grupului The International Corruption Hunters Alliance înfiinţat în 2010 de Banca Mondială şi dedicat luptei împotriva corupţiei.

INT este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuţie exclusivă investigarea acuzațiilor de fraudă și corupție relativ la activitățile finanțate de Banca Mondială și aplicarea de sancțiuni, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.