Acasă Centru Brasov Braşov: Tudor Chiuariu, o nouă șpagă

Braşov: Tudor Chiuariu, o nouă șpagă

DISTRIBUIȚI

134089 – 16012015 – pentru Procurorii DNA Brasov au extins urmarirea penala fata de senatorul suspendat Tudor Chiuariu, suspendat din PNL, din cauza unei alte infractiuni de trafic de influenta, el cerand 3 milioane de euro mita.

„In contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Gheorghe Paltin Sturdza, la data de 12 aprilie 2013, (…) la biroul SCA Chiuariu si Asociatii din Bucuresti a avut loc o intalnire intre Gheorghe Paltin Sturdza si Tudor Chiuariu. Cu ocazia acelei intalniri, dupa ce Tudor Chiuariu l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza de influenta sa avuta asupra functionarilor publici din judetul Bacau (…), i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obtine, cu ajutorul influentei sale asupra respectivilor functionari, punerea in posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de padure”, se arata intr-un comunicat all DNA.

Sambata, fostul ministru al Justitiei a fost audiat la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale in care Viorel Hrebenciuc a fost arestat.

Chiuariu este cercetat pentru trafic de influenta si spalare de bani. El ar fi cerut mita 2,5 milioane de euro, deghizata in onorariul de avocat, de la Paltin Sturza si Viorel Hrebenciuc, pentru a interveni pe langa prefectul de Bacau.

Tudor Chiuariu este cercetat de procurori sub control judiciar, dar poate fi arestat preventiv, daca nu va respecta conditiile impuse de procurori. Ulterior, marti, senatorul s-a autosuspendat din PNL.

Acesta nu este primul dosar al lui Tudor Chiuariu. In ianuarie anul trecut, fostul ministru al Justitiei a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, in care cei doi au fost acuzati de abuz in serviciu si prejudicierea statului cu peste 8 milioane de euro.

Procurorii DNA au sustinut ca cei doi ministri au parafat, prin hotarare de guvern, transferul unui imobil situat in centrul Capitalei din proprietatea Postei Romane in proprietate privata, prin falsuri si la un pret mai mic cu 3,6 milioane de euro decat cel real. Prejudiciul estimat in acest caz este de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.