Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Conflict deschis între primarii liberali şi conducerea PNL

Bucureşti: Conflict deschis între primarii liberali şi conducerea PNL

DISTRIBUIȚI

134142 – 20012015 –  Conducerea PNL a intrat în conflict deschis cu primarii PNL, care s-au răzvrătit. Liderii PNL au decis să susțină, prin schimbarea legii electorale, revenirea la sistemul de alegere al primarului în două tururi de scrutin. Aleşii locali ai PNL au o altă poziție și consideră că primarii trebuie aleși într-un singur tur de scrutin.

În cadrul unei ședințe a Asociației Municipiilor din România (AMR), primarii au decis, în unanimitate, să păstreze alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Președintele interimar al AMR, Ilie Bolojan, vicepreședinte al PNL, a explicat de ce primarii au o poziție diferită față de conducerea PNL.

”Sunt două motivații pentru care noi am votat astfel: 1. Se discută despre schimbarea legislației electorale, dar care este oare legislația electorală care a dus la rezultate neplăcute? Vorbim despre cea parlamentară, pentru că s-a dublat numărul de parlamentari și, deci, a dus la nelegitimitate. Aceasta trebuie înlocuită! 2. Avem nevoie de stabilitate și aceste este cuvântul de ordine. Nu putem schimba legislația la fiecare ciclu elecotral și dacă schimbăm din nou legea, tot nu vor exista modificări semnificative”, a declarat Bolojan, potrivit Stiripesurse.ro.

Întrebat dacă votul lui și al colegilor liberali din cadrul AMR nu intră în conflict cu poziția conducerii PNL, Bolojan a spus: ”La partid au votat ceva și nu au decât să facă acest lucru. Noi avem poziții personale. Dreptul de a avea o poziție nu ni-l poate lua nimeni”.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, le transmite primarilor că, indiferent ce ar face, decizia politică a partidului deja s-a luat.

”E aiurea ca primarii să își stabilească singuri regulile. Noi am decis, politic, la partid să mergem la varianta alegerii în două tururi pentru că asigură o mai mare legitimitate”, a declarat Marian Petrache.

Întrebat cum se procedează, din moment ce primarii PNL care au și funcții în partid  au decis altceva în cadrul ședinței AMR, Petrache a afirmat: ”Decizia partidului este deja luată, iar primarii nu votează nici unde, pentru că decizia se va lua în interiorul Parlamentului”. – – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.