Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere arestarea unui fost angajat SRI

Bucureşti: DNA cere arestarea unui fost angajat SRI

DISTRIBUIȚI

133977 –13012015 –  Procurorii militari din cadrul DNA au dispus luni punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a locotent colonelului (r) Daniel Dragomir, fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), pentru trafic de influență şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii militari au dispus, tot luni, punerea în mișcare a acțiunii penale și punerea sub control judiciar, pentru 60 de zile, pentru aceleaşi infracţiuni, a Marinelei Dragomir, soţia fostului ofițer.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada octombrie 2012-octombrie 2013, Daniel Dragomir, fost șef grupare sectoare informativ-operative în DGPCT din SRI, beneficiind de ajutorul soţiei sale, a pretins și, ulterior, a primit de la un martor denunțător, administrator al unor societăți comerciale, 2 milioane lei, pentru finanțarea înființării, dotării și asigurării funcționării unei fieme, incluzând și un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne, şi 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de Marinela Zoica Dragomir, ca administrator al firmi.

Banii au fost ceruți pentru infleunțarea unor funcționari publici din Ministerului Finanțelor, ANAF și Garda Financiară.

Totodată, ofiţerul i-a promis denunțătorului că-i va determina pe acei funcționari publici să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte care intrau în sfera atribuțiilor de serviciu sau erau contrare acestora, în legătură cu rambursarea la timp, de către firmele martorului denunțător, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale.

În aceeași perioadă, Daniel Dradomir şi soţia sa au transferat succesiv sumele de bani menționate mai sus, în conturile personale sau ale unor membri ai familiei, iar, ulterior, au constituit depozite și au cheltuit o parte din bani în interes personal, în scopul disimulării originii ilicite. Daniel Dragomir va fi fie prezentat astăzi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.