Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarul Flota, clasat

Bucureşti: Dosarul Flota, clasat

DISTRIBUIȚI

 134216 – 22012015  – Procurorii DNA au decis clasarea dosarului „Flota”, în care era anchetat fostul președinte Traian Băsescu. Cristian Ene, avocatul lui Traian Băsescu, susţine că dosarul a fost clasat din lipsă de probe, potrivit Digi24. „Faptele reclamate nu întrunesc elementele necesare pentru a se trece la etapa următoare, faptele nu există și procurorii au decis clasarea cauzei”, a declarat Cristian Ene.

Totuși, dosarul ar putea fi redeschis dacă apar noi probe, spune avocatul: „Procurorii, în situația când constată apariția de noi documente sau fapte, pot să adopte de asemenea o altă poziție.”

Dosarul „Flota” a fost redeschis după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de președinte, în condițiile în care acesta a beneficiat de imunitate în cei zece ani cât a fost șef al statului.

Procurorul general anunța ieri că numele fostului preşedinte apare în opt dosare penale, dosarul „Flota” fiind unul dintre ele.

În noiembrie 2014, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, declara că o posibilă redeschidere a dosarului „Flota” „va fi avută în vedere”, și că vor fi numeroase persoane care vor face „fel şi fel de solicitări”. Şeful Ministerului Public adăuga atunci că aceste analize vor fi făcute în baza probelor şi pe baza dispozițiilor Codului de procedură penală. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.