Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gabriel Sandu: despre finațarea partidelor

Bucureşti: Gabriel Sandu: despre finațarea partidelor

DISTRIBUIȚI

134228 – 23012015  – Sume uriaşe pentru funcţii de conducere. Este algoritmul care ar fi funcţionat în PDL în perioada în care Gabriel Sandu era ministru al comunicaţiilor în guvernul Boc. Arestat preventiv în dosarul Microsoft, fostul demnitar democrat-liberal le-a explicat procurorilor cât l-a costat funcţia de ministru. El susține că a investit cinci milioane de euro în PDL. Mai mult, spune el, toți membrii PDL și-ar fi plătit funcțiile, potrivit Digi24.

Sumele ar fi fost investite în campania electorală şi, implicit, în funcţia sa. Din cele 5 milioane investite, el și-ar fi recuperat doar 2,7 milioane de euro. Se presupune că aceștia ar fi mita primită în dosarul Microsoft. Gabriel Sandu este arestat preventiv în acest dosar.

„Recunosc şi admit că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi pentru a-mi menţine funcţia de ministru, dar şi poziţia în conducerea centrală a PDL… pot confirma adevărul că toţi politicienii care au acces la funcţii publice au plătit sume importante de bani pentru acest deziderat”. Aşa începe declaraţia fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu în faţa procurorilor anticorupţie.

Fostul ministru al Comunicaţiilor a povestit cum a ajuns să conducă instituţia timp de doi ani, începând din 2008.

„Mai precis, în momentul în care primeşti o funcţie publică, politicianul învestit se implică pentru recuperarea sumei de bani avansată de el şi de partid, sau de alţii în campania electorală. Unii dintre aceştia îşi administrează singuri mecanismele de recuperare. Mai precis, unii dintre miniştri organizează licitaţia, negociază comisioanele şi stabilesc modalitatea de virare. Pentru alţii, cum e şi cazul meu, există de fiecare dată acei binevoitori care gestionează aceste pârghii”.

În cazul lui Gabriel Sandu, binevoitorii ar fi fost Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamț.

„Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fonduri personale, legale şi le-am recuperat parţial, în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan. Practic, eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009, cu suma de 4 milioane de euro. Ştiind că nu dispun de această sumă, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft, mi-au propus să închei contractul în condiţiile impuse de ei, cu firme susţinute de Claudiu Florică şi, în contrapartidă, ei să plătească la partid 2 milioane de euro şi să contribuie la campania prezidenţială cu alte 2 milioane de euro.”

Gabriel Sandu a ajuns pentru prima dată la DNA în octombrie anul trecut. A fost arestat preventiv o lună mai târziu, împreună cu Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.