Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul vrea sa combată evaziunea prin ”Loteria Bonurilor Fiscale”. Prima extragere,...

Bucureşti: Guvernul vrea sa combată evaziunea prin ”Loteria Bonurilor Fiscale”. Prima extragere, a doua zi de Paşti

DISTRIBUIȚI

134198 – 22012015  – Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune spre consultare publică proiectul de ordonanță pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. Principalul scop al proiectului este diminuarea evaziunii fiscale prin impulsionarea conformării voluntare, prin oferirea de stimulente actorilor economici pentru a se comporta “corect” și pentru a crește gradul de responsabilitate civică, potrivit unui comunicat al MFP.

Diminuarea evaziunii fiscale va crea spațiul fiscal care va permite alocarea de resurse financiare suplimentare pentru domenii precum învățământul și sănătatea.

În cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv: un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și data emiterii bonului.

Extragerile vor fi lunare, dar și ocazionale (Paști, Crăciun etc.). Fondul de premiere se va împărți la numărul bonurilor fiscale câștigătoare revendicate, astfel rezultând valoarea unitară a fiecărui câștig.

Rezultatele extragerilor lunare și ocazionale vor fi disponibile online, pe site-ul MFP și pe cel al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru un interval de cel puțin 30 de zile.

Ministerul Finanțelor Publice intenționează organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale începând cu 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paști), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de un milion lei, se precizează în comunicat.

Potrivit proiectului de ordonanţă, la extragerile lunare vor participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioara organizarii extragerii, iar la extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizarii extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finanţelor.

Un bon fiscal este considerat cîştigător dacă indeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu OU 28/1999, sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevazute de OU 28/1999, are valoarea totală fără subdiviziunile leului, exprimată în moneda naţională, egală cu valoarea extrasă, a fost emis in ziua extrasă, nu are menţionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de înregistrare fiscală al cumparatorului, a fost emis pentru vanzarea de bunuri si/sau prestări de servicii către persoane fizice.

Premiile vor fi revendicate prin depunerea bonului fiscal căştigator, în original, la orice unitate teritoriala a ANAF, alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o declaraţie al cărei model va fi aprobat prin ordin al ministrului Finanţelor, pana la 30 aprilie 2015.

Premiile vor fi virate de către MFP în cont bancar deschis la o instituţie de credit din România pe numele cîştigatorului, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade cu pînă la 60 de zile, în situaţiile în care exista suspiciuni de fraudă.

Ministerul Finantelor va stabili fondul anual de premiere pentru Loterie, precumşsi repartizarea lunară a acestuia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.