Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mircea Dolha: Este nevoie de o nouă strategie de apărare contra...

Bucureşti: Mircea Dolha: Este nevoie de o nouă strategie de apărare contra atacatorilor externi

DISTRIBUIȚI

33905 –  09012015 –  Deputat PNL Mircea Dohla se declară şocat de atentatul din 7 ianuarie asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo „cu atât mai mult cu cât atacul a avut loc într-una din cele mai mari capitale europene”.

În calitate de cetățean al comunității europene, nu credeam să mai asist la astfel de tragedii în contextul actual în care, aparent, măsurile standard de siguranță națională sunt viguros aplicate la nivelul întregului spațiu comunitar. Din punctul meu de vedere, atentatul din Paris este un semn al vulnerabilității statelor UE în fața terorismului și o dovadă că este nevoie de o nouă strategie de apărare contra atacatorilor externi și interni, o mai atentă monitorizare a zonelor sensibile”, susţine Mircea Dolha.

Acesta apreciază că atacul asupra redacției săptămânalului Charlie Hebdo reprezintă, totdată, un moment-cheie pentru importanța libertății de exprimare în presă și nu numai: “Acest drept, alături de cel al libertății religioase, trebuie să devină priorități-zero pentru toate guvernele, astfel încât terorismul – în toate formele sale, să nu se transforme în Drama și Războiul Mondial al Secolului XXI!”.

De asemnea, deputatul a tramis condoleanţe familiilor victimelor de la Paris, alăturându-se celor care semnează cartea de doliu deschisă la Ambasada Franței din Capitală “cu speranța că atât cei doi extremiști, cât și cei care se fac complici la această faptă gravă vor fi aspru pedepsiți”.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.