Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta: ”Cu șapcă, fără șapcă”

București: Ponta: ”Cu șapcă, fără șapcă”

DISTRIBUIȚI

 133956 –12012015 – Premierul Victor Ponta a făcut noi precizări privind decizia de a renunța la titlul ştiinţific de doctor. Potrivit acestuia, orice decizie ar fi luat în această speţă criticile ar fi continuat pentru că dacă nu ar fi vrut să renunţe ar fi fost întrebat de ce nu o face, iar acum, când vrea să renunţe, este întrebat la fel, precizând că situaţia e similară glumei ”cu şapcă, fără şapcă”.

„Suntem exact ca în gluma cu „şapcă fără şapcă”, dacă vreau să renunţ… dacă nu vreau să renunţ, de ce nu renunţ, dacă vreau să renunţ, de ce renunţ. Deci, din punctul meu de vedere, discuţia este clar închisă, orice vrei să faci tot nu va fi bine”, a declarat premierul Ponta pe această temă.

De asemenea, referindu-se la ordonanţa de urgenţă care îi facilita posibilitatea de a renunţa la titlul de doctor, Ponta a spus că respectiva ordonanţă prevedea mai multe modificări la Legea Educaţiei: „După cum dumneavoastră ştiţi, dacă vreţi să ştiţi, dacă nu vreţi, oricum, ne pierdem timpul, acea ordonanţă are multe prevederi referitoare la sistemul de educaţie, una dintre aceste prevederi se referea al faptul că pe 6 februarie, dacă nu mă înşel, un număr important de cadre didactice din învăţământul universitar trebuiau să-şi piardă statutul, ceea ce se întâmpla în timpul anului universitar. De asemenea, cum va explicat ministrul Educaţiei, dacă aţi fi vrut să-l ascultaţi, e vorba de 6 prevederi, care ţineau de urgenţa desfăşurării activităţii”.

În ceea ce priveşte calitatea sa de avocat, Ponta a evitat să ofere un răspuns clar: „Repet, când nu am vrut să renunt, mi s-a spus sa renunt. Când am vrut să renunţ, mi s-a spus că nu. Daţi-mi voie să nu cred în buna credinţă a celor care ma întreabă aceste lucruri. Vă mulţumesc”.

Baroul Bucuresti a precizat oficial ca premierul Victor Ponta a intrat în barou, nu în urma unui concurs aşa cum fac cei mai mulţi avocaţi, ci datorită titlului de doctor pe care il deţine. – PROMPT MEDIA, sursa: www.stiripesurse.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.