Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Valeriu Zgonea: “Imunitatea parlamentară este o piatră de moară la gâtul...

Bucureşti: Valeriu Zgonea: “Imunitatea parlamentară este o piatră de moară la gâtul politicienilor”

DISTRIBUIȚI

 134392 – 29012015 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, joi, că în şedinţa din 2 februarie a. c. se va lua act de raportul Comisiei juridice în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman şi a susţinut că imunitatea parlamentară este „o piatră de moară de gâtul” politicienilor.

„Susţin această iniţiativă a domnului Horia Georgescu, nu cred că trebuie să tergiversăm şi nu cred că am văzut la Camera Deputaţilor, de când am preluat această funcţie, vreo tergiversare sau vreun vot cu privire la decizia ICCJ referitoare la incompatibilitatea unui coleg. Am modificat statulul în 2012 astfel încât să luăm act de decizie, nu să facem un raport al comisiei juridice în care să analizăm decizia ICCJ. Susţin acest lucru”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

El a mai spus că este de acord şi cu procurorul general Codruţa Kovesi în privinţa imunităţii parlamentarilor, arătând că această imunitate este „o piatră de moară la gâtul politicienilor” şi că aşteaptă o propunere de „eliminare” a ei din partea Ministerului Public.

„În acest moment, pentru clasa politică dispariţia imunităţii înseamnă dispariţia unui subiect care era ca o piatră de moară la gâtul fiecărui politician care ajunge în Camera Deputaţilor sau în Senat Nu ştiu în care registru să semnez, aş semna de astăzi să scap de această imunitate. Nu ne avantajează cu nimic şi nu cred că trebuie să avem discuţii cu privire la analiza unui dosar, că e pe fond, că e pe formă, un dosar făcut de instanţă la adresa unui politician. Nu îl avantajează cu nimic pe un politician în 2015 că are imunitate stabilită prin Constituţie, dar sunt sută la sută convins că nu clasa politică trebuie să ia această decizie”, a mai spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că Ministerul Public trebuie să aibă „o propunere de legislaţie” şi că „nu o să moară nimeni cu imunitate”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.