Acasă Economie Elveţia: Plan ambiţios: Oraşe fără maşini

Elveţia: Plan ambiţios: Oraşe fără maşini

DISTRIBUIȚI

134262 – 26012015  – Regandirea tuturor oraselor lumii astfel incat utilizarea masinilor personale sa devina inutila este un plan ambitios care a fost anuntat zilele trecute la Forumul Economic de la Davos care i-a reunite pe cei mai puternici oameni la nivel mondial.

Ideea a fost prezentata de fostul vicepresedinte american Al Gore, de fostul presedinte mexican Felipe Calderon si de colegii lor din cadrul Comisiei Globale privind Economia si Clima si este inclusa intr-un raport mai amplu care vizeaza lupta impotriva incalzirii globale.

Mijloacele principale prin care s-ar ajunge la un astfel de deziderat sunt o dezvoltare urbana compacta, de exemplu, prin construirea unor cartiere mixte din punct de vedere social si functional, imbunatatirea domeniului transportului public, cu ajutorul tehnologiei, punandu-se accent pe sisteme de transport inteligente, dar si o guvernare coordonata, realizata de institutii eficiente si responsabile, se arata in raport.

Costurile estimate ar fi de 90.000 de miliarde de dolari, suma care se refera, de fapt, la investitiile totale in infrastructura urbana care vor fi facute, oricum, in urmatorii 15 ani, pentru proiecte de constructii si modernizare, sustine Calderon, potrivit Business Insider.

Autorii raportului au in vedere cheltuirea cu mai multa intelepciune a banilor, astfel incat sa fie create orase in care cetatenii sa nu „arda” combustibili fosili pentru a ajunge dintr-un loc in altul.

Cheia reusitei proiectului va consta in convingerea tuturor primarilor de pe pamant de foloasele sale, in termeni de eficienta si prosperitate pentru cetatenii lor, mai arata sursa citata.

Mecanismele de finantare mentionate in raport includ redirectionarea investitiilor, un control bugetar sporit, utilizarea obligatiunilor municipale etc. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.