Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Mâncare gratis contra control fictiv

Bihor: Mâncare gratis contra control fictiv

DISTRIBUIȚI

134604 – 06022015 –  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul Mihai Crișan, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită în formă continuată.

La 3 februarie 2015, Tribunalul Bihor a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile si a dispus față de inculpat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

La 17 ianuarie 2013, în parcarea unui local din municipiul Satu Mare, Mihai Crișan i-a dat lui Ioan Mircea Ardelean, director executiv al Direcției Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, mai multe bunuri alimentare. În contrapartidă, acesta din urmă, în calitatea sa conducător al instituției amintite, a dispus unei echipe de control, desemnate să efectueze o inspecție fiscală generală la firma inculpatului Crișan, să nu constate nereguli cu privire la activitatea comercială ilicită a societății menționate, Inspecția organelor de control a avut loc în perioada 25 – 30 martie 2013. La data de 11 martie 2013, în același scop, inculpatul Crișan i-a dat aceleiași persoane, suma de 4.000 de euro.

În perioada ianuarie – aprilie 2013, Crișan i-a dat unui inspector fiscal în cadrul Serviciului de Inspecție Persoane Juridice din cadrul Direcției Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, desemnat să efectueze un act de control fiscal la firma sa, mai multe foloase materiale: A plătit consumația pentru 20 de persoane la un restaurant, cu ocazia celebrării zilei de naștere a funcționarului public, i-a dat inspectorului fiscal, prin intermediul unor angajați, două platouri cu mâncare pregătite de personalul unui restaurant, a acceptat solicitarea funcționarului public de a accepta încheierea și semnarea unui contract fictiv, între o societate controlată de inculpat și o firmă deținută de un prieten al inspectorului fiscal, act menit să ajute această societate din urmă să poată accesa un credit bancar și i-a acordat aceluiași inspector suma de 1.000 de lei cu titlu de împrumut.

În schimbul oferirii și remiterii acestor foloase materiale, funcționarul public a efectuat un control fiscal formal la societatea comercială administrată de inculpatul Crișan fără a constata nereguli majore, în ciuda faptului că existau evidente dubii cu privire la legalitatea relațiilor comerciale supuse controlului. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin tehnic si informativ din partea Serviciului Român de Informatii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.