Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Ca între prieteni

Bruxelles: Ca între prieteni

DISTRIBUIȚI

 134503 – 03022015 –  Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, a primit marţi vizita lui Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților din România. Cei doi demnitari au discutat despre progresele înregistrate de România în privința absorbției fondurilor europene și despre pașii pe care autoritățile de la București îi mai au de făcut pentru a accesa cât mai mult din fondurile rămase din perioada 2007 – 2013, dar și pentru un start foarte bun al accesării fondurilor din perioada 2014 – 2020, potrivit unui comunicat primit de la cabinetul comisarului european.

Comisarul Corina Crețu a vorbit despre necesitatea unei mai strânse cooperări între Comisia Europeană și parlamentele naționale, iar președintele Valeriu Zgonea i-a adresat o invitație de a prezenta în plenul Camerei Deputaților de la Bucureşti principalele teme privind implementarea în România a politicii regionale, precum și direcțiile politice ale Comisiei.

Comisarul European a acceptat această invitație.

„Sunt onorată să pot prezenta în fața plenului Camerei Deputaților prioritățile politicii regionale și principalele direcții politice ale Comisiei Europene. Comisia Juncker este o comisie politică, iar legătura cu reprezentanții aleși ai statelor membre este deosebit de importantă pentru toți membrii Comisiei.”

Cei doi oficiali au agreat ca, în cadrul aceleiași ședințe a plenului Camerei Deputaţilor, grupurile parlamentare să poată adresa întrebări comisarului european, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.