Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Program transfontalier pentru România şi Bulgaria de peste 258 milioane euro

Bruxelles: Program transfontalier pentru România şi Bulgaria de peste 258 milioane euro

DISTRIBUIȚI

corina cretu134798 – 13022015 – Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, a adoptat vineri, noul program transfrontalier „Interreg” pentru Bulgaria si Romania. In valoare totala de peste 258 milioane de euro (din care aproape 216 milioane de euro reprezinta contributia Uniunii Europene), programul vizează opt regiuni din Bulgaria (Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich) si şapte din Romania (Constanţa,  Călăraşi, Giurgiu, Teleorman,  Dolj, Mehedinţi, Olt).

Acest program va îmbunătăți condițiile de viață, de studiu și de muncă în cele 15 regiuni de frontieră din România și Bulgaria, sporindu-le astfel atractivitatea atât pentru turiști, cât și pentru investitori, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Programul se va concentra pe următoarele cinci priorități: o regiune bine conectată, o regiune verde, o regiune sigură, o regiune incluzivă cu mână de lucru calificată, o regiune eficientă.

„Locuitorii acestor regiuni de frontieră din România și Bulgaria vor beneficia în mod direct de programul pe care l-am adoptat astăzi. Aceste regiuni constituie o zonă a Europei unde buna colaborare și încercarea de a rezolva problemele comune sunt esențiale. Zona oferă, de asemenea, oportunități considerabile datorită proximității cu fluviul Dunărea și cu Marea Neagră. Programul și proiectele aferente vor ajuta comunitățile locale să exploateze oportunitățile menționate”, a declarat comisarul Corina Creţu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.