Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Hidroelectrica: Construcțiile  hidrotehnice  de la  porțile de  fier  sunt  în  perfectă ...

Bucureşti: Hidroelectrica: Construcțiile  hidrotehnice  de la  porțile de  fier  sunt  în  perfectă  stare!

DISTRIBUIȚI

134888 – 18022015 –   Referitor la declaratiile liderului de sindicat, Cristinel Popescu, de la Portile de Fier, Hidroelectrica susţine că acesta “nu este salariat Hidroelectrica si nici nu este liderul sindicatului reprezentativ la nivel Hidroelectrica SA; nu mai este salariat Hidroserv, fiind concediat disciplinar”.

Potrivit unui comunicat Hidroelectrica, sindicatul Portile de Fier al carui lider este Cristinel Popescu, constituit la nivelul sucursalei Hidroserv Portile de Fier, si-a pierdut reprezentativitatea la nivelul companiei Hidroserv.

În ceea ce priveşte starea tehnica a partii de constructie si a echipamentelor de la barajul deversor Portile de Fier 1 nu pune sub nicio forma in pericol siguranta in functionare a grupurilor energetice, a barajului, a personalului de exploatare sau a obiectivelor si populatiei din aval.

In conformitate cu prevederile Legii privind siguranta barajelor, Hidroelectrica tine in permanenta sub control starea constructiilor hidroenergetice aflate in administrarea sa. Amenajarea Portile de Fier 1 este urmarita in permanenta de catre personal specializat in urmarirea comportarii constructiilor prin intermediul a 2910 aparate de masura si control montate pe baraj.

Prin Autorizatia de functionare in siguranta nr 580/5.10.2011, valabila pana la data de 5.10.2016, se atesta starea tehnica foarte buna a barajului si a echipamentelor hidro- electro – mecanice aferente barajului Portile de Fier 1”, se mai precizează în comunicat.

In plus, avand in vedere importanta deosebita a barajului de la Portile de Fier 1, aceasta lucrare este urmarita impreuna cu partea sarba prin Comisia de Urmarire a Comportarii Constructiilor (CUCC). Din ultimul raport anual al acestei comisii, rezulta ca barajul se afla in conditii tehnice care permit exploatarea in conditii de siguranta.

Avand in vedere importanta stratetgica pentru Hidroelectrica si pentru sistemul energetic national, Hidroelectrica a alocat, in ultimii 15 ani, pentru amenajarea hidroenergetica Portile de Fier 1 si Portile de Fier 2  suma de 1, 7 miliarde lei (peste 400 milioane euro) reprezentand lucrari de retehnologizare si mentenanta, echipamente si constructii hidrotehnice”, conchide Hidroelectrica.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.