Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta cere combaterea evaziunii cu aceeaşi tenacitate ca în lupta...

Bucureşti: Premierul Ponta cere combaterea evaziunii cu aceeaşi tenacitate ca în lupta anticorupţie

DISTRIBUIȚI

 135043 – 24022015 –  Premierul Victor Ponta s-a aratat multumit de lupta anticoruptie din Romania, la sedinta de bilant a DNA pe anul 2014, insa a subliniat ca acelasi imbold trebuie sa existe si in domeniul combaterii evaziunii fiscale.

Victor Ponta a vorbit despre relatia dintre Guvern si institutiile din justitie, inclusiv DNA, spunand ca „stabilitatea legislativa si colaborarea” vor continua si in 2015.

„Orice fel de modificare legislativa a fost propusa de Guvern in sedinta dupa ce a discutat cu CSM si cu alti reprezentanti ai Ministerului Public. Si cand a fost nevoie de ordonante de urgenta, acestea au fost propuse de institutiile care reprezinta justitie. Chiar daca am fost criticati, au fost ordonante bune”, a declarat Ponta, asigurand ca Executivul va sprijini organele judiciare si va face „ce e de facut pentru intarirea cadrului legislativ”.

Premierul a mentionat ca bugetul DNA a crescut considerabil in ultimii cinci ani, iar, pentru a putea pastra aceasta directie, „este necesar sa continuam nu doar cu DNA, ci si cu DIICOT, cu Parchetul General”.

Victor Ponta a subliniat ca institutiile statului trebuie sa faca eforturi pentru a combate evaziunea fiscala, „pentru ca, daca nu combatem evaziunea, nu avem bani”, adaugand ca infiintarea Directie Antifrauda in cadrul Fiscului „a adus rezultate prin incasari suplimentare”.

Desi DNA a adus la bugetul public 300 de milioane de euro in 2014, prin bunuri confiscate in urma anchetelor, „bugetul de stat are de recuperat zece miliarde de euro de la firmele in insolventa”.

„Cele 300 de milioane de euro ar acoperi salariile medicilor, dar zece miliarde de euro ar acoperi toate salariile, nu doar pentru medici, ci si pentru procurori, politistii”, a spus prim-ministrul.

Victor Ponta a avertizat ca insolventa se transforma de multe ori in evaziune fiscala, iar acest lucru „se face si cu sprijinul magistratilor”.

In acest sens, premierul a laudat anchetarea „magistratilor corupti care, in cazuri de insolventa, ii protejau pe cei care faceau avaziune fiscala”.

„Asa cum ati facut dvs. (DNA – n.r.), presedintele Romaniei si toata opinia publica, din combaterea coruptie o strategie de interes national, la fel si combaterea evaziunii fiscale trebuie sa fie un efort comun care se adauga luptei anticoruptie”, a conchis seful Executivului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.