Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Regele asfaltului” Nelu Iordache, la DNA

Bucureşti: Regele asfaltului” Nelu Iordache, la DNA

DISTRIBUIȚI

134459 – 02022015 –  „Regele asfaltului” Nelu Iordache s-a dus benevol la DNA luni pentru a face un nou denunt. Potrivit luju.ro, Iordache ar fi furnizat informații despre Elena Udrea. Denuntul ar viza contracte primite cu dedicatie de Nelu Iordache, stiut fiind ca acesta a fost un privilegiat al regimului Basescu-PDL.

Afaceristul Nelu Iordache, eliberat in mai 2014 dupa un an si şase luni de arest preventiv, si trimis in judecata pentru mai multe fapte de coruptie, este unul dintre denuntatorii cei mai prolifici ai DNA. De-a lungul timpului, Iordache a formulat denunturi impotriva mai multor politicieni din Romania, dar si fata de omul de afaceri Dan Voiculescu.

In acest din urma caz, Nelu Iordache, dupa ce a fost pus in libertate, brusc si-a adus aminte ca in urma cu cativa ani ar fi fost santajat de Dan Voiculescu. Mai exact, Iordache l-a denuntat pe Voiculescu pentru fapte pretins a fi fost comise chiar si in 2007. Denuntul lui Nelu Iordache a fost folosit insa la aplicarea unei masuri preventive fata de Dan Voiculescu, in perioada in care acesta era judecat in “Dosarul Telepatia”. Mai exact, la cateva ore dupa formularea denuntului, Voiculescu a fost chemat la DNA si plasat sub control judiciar. Voiculescu a explicat insa ca nu l-a intalnit niciodata pe fostul patron al Romstrade. „Nu-i cunosc! Sa vina sa spuna ca eu i-am santajat pe ei! Minciuna ordinara! Sunt niste declaratii mincinoase ale unor oameni de afaceri, repet, facute toate astazi, in ideea ca eu i-as fi santajat. Iar eu, inca o data, nu-i cunosc! Nu-i cunosc pe oamenii despre care mi s-a vorbit astazi la DNA”, a eclarat Voiculescu.

De asemenea, acelasi Nelu Iordache l-a denuntat si pe fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Iordache ar fi declarat la DNA ca i-ar fi dat 200.000 de euro lui Ovidiu Silaghi pentru a nu-i fi reziliat un contract incheiat de compania sa Romstrade cu CNADNR si pentru a preveni rezilierea altor contracte:

“Precizez ca SR (n.r. – Remus Span) era la curent cu problemele mele referitoare la rezilierile contractelor si in mai multe randuri, in acea perioada, a venit la sediul firmei mele si mi-a atras atentia ca in anturajul ministrului Silaghi Ovidiu se vorbeste din ce in ce mai des de rezilierile contractelor R S.R.L (n.r. – Romstrade). In acest context am inteles ce am de facut, adica sa-i dau ministrului Silaghi Ovidiu o suma de bani. Avand in vedere ca pierderea lunara suferita B A T A S.A. cu acele curse noi a fost de aproximativ 250.000 euro, am considerat ca a-i da lui Silaghi Ovidiu suma de 200.000 euro ar fi suficient pentru a temporiza o vreme tendintele acestea de reziliere a contractelor. Cand am ajuns la Silaghi Ovidiu acasa, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, stia ca urmeaza sa vin la el si stia si de problema rezilierii. Inca inainte de a incepe discutia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. Dupa ce i-am spus pentru ce am venit, si i-am zis ca am banii la mine, precizandu-i si cuantumul sumei, mi-a zis ca este ok si m-a pus sa pun banii pe o masa din camera. In continuare, ne-am mutat in alta camera, unde era si Span Remus, unde Silaghi Ovidiu mi-a spus ca va lua legatura cu PM a doua zi dimineata pentru anularea rezilierii si am baut un pahar de vin. intalnirea a durat aproximativ 40 minute”.

Faptul ca Nelu Iordache este un colaborator al procurorilor DNA si ca a dat in primire persoane de la varful politicii a fost recunoscut in mod oficial chiar de catre un procuror DNA. Astfel, la una din sedintele de judecata in care Nelu Iordache a cerut punerea sa in libertate, pe vremea in care se afla in arest preventiv, procurorul de sedinta Cristian Anghel de la DNA a amintit de denunturile facute de afacerist. Totusi, potrivit incheierii din 9 septembrie 2013 a judecatorului Vlad Andriescu de la Tribunalul Bucuresti, procurorul Anghel a explicat ca denunturile afaceristului arata “implicarea infractionala” a acestuia si ca este necesara mentinerea in arest a lui Nelu Iordache. Ceea ce s-a si intamplat, Iordache fiind eliberat abia dupa alte aproximativ sase luni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.