Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful Poliţiei Române şi Alina Bica, audiaţi în dosarul lui Traian...

Bucureşti: Şeful Poliţiei Române şi Alina Bica, audiaţi în dosarul lui Traian Berbeceanu

DISTRIBUIȚI

134779 – 13022015 – Fostul procuror-sef al DIICOT Alina Bica si seful Politiei Romane, Petre Toba, se numara printre cei care vor fi audiati in dosarul fostului sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCO) Alba, Traian Berbeceanu.

Decizia de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie vine dupa o cerere facuta de Berbeceanu, privind audierea mai multor procurori care ar avea cunostinta de anchetarea sa, pe care a considerat-o abuziva, de catre DIICOT Alba, potrivit Ziare.com.

Pe 14 ianuarie, fostul sef al BCO Alba a cerut ca in cazul sau sa fie audiati si Alina Bica si Petre Toba, alaturi de cativa procurori.

Despre Alina Bica, Traian Berbeceanu a spus ca stia din iunie 2012 despre tensiunile dintre DIICOT si BCCO Alba, iar despre Petre Toba a afirmat ca a informat inca din anul 2012 Inspectoratul General al Politiei Romane privind faptele penale si disciplinare ale celor trei fosti anchetatori ai sai – doi procurori de la DIICOT Alba si un politist – care sunt judecati acum ca au fabricat un dosar impotriva lui Berbeceanu.

Fostul procuror sef al DIICOT Alba si un fost magistrat de la aceeasi institutie au fost trimisi in judecata de catre DNA, in iulie anul trecut, pentru ca ar fi fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu.

In acelasi timp, Traian Berbeceanu a fost trimis in judecata, tot in iulie 2014, de catre procurorii DIICOT, pentru luare de mita, spalare de bani, fals in inscrisuri, fals in declaratii, complicitate la infractiunea de delapidare, precum si pentru sprijinire de grup infractional organizat.

Fostul sef BCCO Alba a stat in arest din 24 octombrie pana pe 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de DIICOT Alba, fara probe, ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.