Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traficanţi de migranţi, ridicaţi pentru audieri

Bucureşti: Traficanţi de migranţi, ridicaţi pentru audieri

DISTRIBUIȚI

134885 – 18022015 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni împreună cu procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala au efectuat miercuri dimineaţa şapte percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, sirieni, irakieni şi bulgari, specializat în trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat, pe relaţia Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – state din Europa de Vest.

Potrivit unui comunicat comun al Poliţiei de Frontieră şi al DIICOT, în perioada 2013 -2015, membrii grupării au  racolat  cetăţeni de origine arabă în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, atât din Bulgaria în România, cât şi din ţara noastră către alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, în schimbul unor importante sume de bani.

Activitatea infracţională a grupării a fost structurată pe mai multe segmente. Astfel,  primul segment avea rolul de a racola migranţii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei şi de a-i introduce ilegal în România, prin zona Giurgiu, urmând ca ulterior să îi transporte până în municipiul Bucureşti. În ceea ce priveşte cel de-al doilea segment, acesta avea rolul de a prelua migranţii din locaţiile de cazare din Bucureşti, de a-i transporta până în zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegală din România.

La sediul central al DIICOT vor fi aduse pentru audieri nouă persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.