Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Conferinţiar universitar, trimis în judecată

Iaşi: Conferinţiar universitar, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 134978 – 20022015 – Procurorii DNA din Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dumitru Păduraru, conferențiar universitar, coordonatorul disciplinei „anatomie” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, la data faptelor, pentru luare de mită, tentativă de viol și șantaj. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că n zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei „anatomie” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Păduraru a încercat să întrețină relații intime, iar ulterior, relații de aceeași natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă de la Facultatea de Farmacie (denunțătoare în cauză), prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina „anatomie” (pe care urma să-l susțină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării), precum și prin promisiunea că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Iași, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăți.

În ziua de 26 ianuarie 2015, Păduraru a constrâns-o pe aceeași studentă, prin amenințarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obținerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidențialității cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.